next event
search
Tony Ferguson: 'Hij is bang en moet van zijn titel gestript worden'Bron foto:

Tony Ferguson: 'Hij is bang en moet van zijn titel gestript worden'

Apr 2, 2020 Tony Ferguson wil dat Khabib Nurmagomedov gestript wordt van zijn titel en wil nog steeds vechten op UFC 249.
Voormalig interim UFC Lichtgewichtkampioen Tony 'El Cucuy' Ferguson zal wederom niet in actie komen tegen UFC Lichtgewichtkampioen Khabib 'The Eagle' Nurmagomedov. De Rus zette gister eigenhandig een streep door het langverwachte gevecht. Volgens Ferguson moet Khabib gestript worden van zijn titel.

Vloek
Blijkbaar weten Nurmagomedov en Ferguson niet precies wat April Fools inhoudt. Net als in 2018 wordt de partij namelijk gecanceld op 1 april. De veel gehate vloek gaat hierdoor door. Nadat eerder Nurmagomedov uitviel wegens een blessure, Ferguson uitviel wegens een blessure, The Eagle in het ziekenhuis belandde (tiramisu-gate red.) en El Cucuy geblesseerd raakte tijdens fight week (cable-gate red.) is het nu weer de beurt aan Khabib om geheel volgens patroon het gevecht te cancelen. Alhoewel The Eagle er hoogstpersoonlijk een streep doorzet kunnen we het hem natuurlijk niet kwalijk nemen. 

Afpakken
Ferguson laat in gesprek met Ariel Helwani op ESPN's SportsCenter weten dat Khabib bang is en dat zijn titel afgepakt moet worden. Ondanks alles snapt Ferguson wel de beredenering van Nurmagomedov, maar hij heeft volgens El Cucuy de situatie alleen gebruikt om uit het gevecht te stappen.

''Eerlijk, ik ben heel erg van streek, maar ik leef meer mee met de mensen die hier echt onder lijden. Natuurlijk ben ik een beetje boos'', aldus Ferguson. ''Hij had de kans om hier (Amerika red.) te blijven. Hij was in Abu Dhabi en hij had de kans om terug te komen voordat de grenzen in Rusland dicht gingen. Maar hij koos ervoor om terug te gaan naar Dagestan. Die gast wil niet vechten. Hij is bang en moet van zijn titel gestript worden.''

''...Ik snap wat hij wil doen, natuurlijk zit hij dan hier en zijn familie thuis in Dagestan. Hij deed wat hij moest doen, maar hij had de mogelijkheid om hier te zijn en hij deed precies hetzelfde als wat hij deed tijdens UFC 209. Hij wist dat het weight cutten niet goed ging. Hij gaf al aan dat hij problemen had met de weight cut door alle gebeurtenissen in de wereld. Voor mij ben je dan aan het wegrennen. Hij wist wat hij moest doen om deze kaart te redden maar hij wilde die kans niet aangrijpen. Iedereen neemt hier risico's maar hij koos de makkelijke weg. Het is moeilijk uit te leggen maar dat heeft hij gedaan.''

Vechten
Ferguson blijft gebrand om alsnog te vechten op 18 april. Justin 'The Highlight' Gaethje wordt nu gezien als mogelijke tegenstander. Voor El Cucuy maakt het niet uit wie tegenover hem staat op UFC 249, zolang hij maar kan vechten.

''Het maakt mij niet uit tegen wie. We gaan proberen om dit door te laten gaan. Dan hebben sommigen mensen in de wereld in ieder geval nog een beetje hoop. De mensen die er echt voor strijden zijn de dokters, zusters en de mensen die overal voor zorgen. Als wij dan iets kunnen betekenen om iets op te zetten, dan sta ik daar voor open.''REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk