next event
search
Talpa zendt UFC 249 niet uit wegens ‘ethische reden’ Bron foto: UFC

Talpa zendt UFC 249 niet uit wegens ‘ethische reden’

Apr 8, 2020 Dana White heeft met man en macht gewerkt aan het evenement, dat nu niet in Nederland te zien is.

Dat UFC 249 doorgaat in deze coronacrisis is al een historisch moment. De fightcard en locatie maken het plaatje af. Een UFC-evenement dat nooit meer vergeten zal worden. Normaal zendt Talpa de UFC-evenementen in ieder geval via KIJK.nl uit, soms live via Veronica of SBS9. In dit geval hebben de fans pech.

'Ethische redenen'
Talpa heeft besloten dit historisch evenement niet uit te zenden, ondanks alle kritieken die Talpa de afgelopen tijd al over zich heen heeft gehad over slechte streaming, afkappen van evenementen, of het niet live uitzenden van evenementen. Vanwege ‘ethische redenen’ zal UFC 249 niet te zien zijn op geen 1 platform van Talpa.

Vanwege de coronacrisis staat Talpa er niet achter om een evenement met fysiek contact uit te zenden. Dat de vechters worden getest en het allemaal gecontroleerd wordt georganiseerd doet er niet toe. Zolang de wereld in ‘lock down’ zit zullen de evenementen niet uitgezonden worden. 

Fans
Al het harde werk van Dana White heeft voor de Nederlandse fans geen nut gehad. Natuurlijk kan het evenement via UFC Fight Pass gewoon bekeken worden, de overheid heeft daar geen restricties opgelegd. Nu rijst alleen de vraag: gaan fans dit pikken? Zijn de fans het beleid van Talpa inmiddels niet zat? Vele reacties op sociale media lieten al blijken dat de UFC-fans allang geen fan van Talpa meer zijn. Wellicht heeft Talpa geen idee hoeveel eigen glazen ze met deze beslissing ingooien.




REACTIES