next event
search
WWE 'essentieel bedrijf', geldt dit ook voor UFC?Bron foto: WWE

WWE 'essentieel bedrijf', geldt dit ook voor UFC?

Apr 14, 2020 WWE wordt beschouwd als een 'essentieel bedrijf' in Florida, zal dit ook voor UFC gelden?
De maatregelen en regels rondom de coronacrisis zijn niet altijd even duidelijk. Met de dag veranderen er dingen. Net zoals in Europa zijn er ook verschillen in maatregelen per staat in de Verenigde Staten. Zo kan World Wrestling Entertainment (WWE) de opnames van liveshows hervatten ondanks de coronacrisis.

Essentieel
WWE wordt beschouwd als 'essentieel bedrijf', daarom mag het zijn televisieshows hervatten. Dergelijke diensten, (vechtsport) entertainment, zijn van cruciaal belang voor de economie van Florida. Evenementen mogen alleen hervat worden als de locatie gesloten is voor het grote publiek. WWE stelt in een verklaring dat de uitzending van hun evenementen juist nú belangrijk is. "Wij geloven dat het nu belangrijker dan ooit is om mensen afleiding te bezorgen. Met het uitzenden van worstelen op de televisie kunnen wij daarvoor zorgen." Deze beslissing zou de deur kunnen openen voor andere sportevenementen in de staat Florida, zoals UFC.

UFC
De uitbreiding van de lijst 'essentiële diensten' in de staat Florida specificeert geen specifieke sporten, zolang de evenementenlocatie gesloten is voor het grote publiek. Dit zou kunnen betekenen dat UFC zijn evenementen kan hervatten. Tot nu toe zijn alle evenementen opgeschort en heeft de UFC geen tijdschema voor een terugkeer. UFC-president Dana White heeft wel duidelijk gemaakt dat hij zo snel mogelijk wil hervatten. Ook president Donald Trump wil zo snel mogelijk de grootste competities weer laten doorgaan. 

Nu de lijst is uitgebreid en er een grote kans is dat de evenementen hervat worden, is het dan nog steeds ethisch onverantwoord om de gevechten uit te zenden?



REACTIES