next event
search
Daniel Cormier: 'Als iemand tegen Francis Ngannou vecht voor de titel, dan ben ik'Bron foto:

Daniel Cormier: 'Als iemand tegen Francis Ngannou vecht voor de titel, dan ben ik'

May 11, 2020 Daniel Cormier staat open voor gevecht met Francis Ngannou mocht UFC-kampioen Stipe Miocic gestript worden.
Voormalig UFC Lichtzwaar - en Zwaargewichtkampioen Daniel 'DC' Cormier staat open voor gevecht met Francis 'The Predator' Ngannou als UFC Zwaargewichtkampioen Stipe Miocic gestript wordt van zijn titel. Cormier hoopt zijn laatste gevecht voor zijn pensioen te vechten in de zomer.

Cormier vs. Ngannou
DC was afgelopen weekend commentator tijdens UFC 249 toen Ngannou binnen 20 seconden een verwoestende knockout uitdeelde aan Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik. The Predator lijkt de aangewezen persoon om Miocic uit te dagen, maar UFC-president Dana White gunt Cormier een titelgevecht in zijn laatste professionele MMA-gevecht. Tijdens de UFC 249 post fight show op ESPN laat DC weten dat hij open staat voor een gevecht met Ngannou mocht Miocic gestipt worden. 

''Als Stipe niet vecht, dan heeft Ngannou een titelgevecht verdient'', zegt Cormier. ''Als iemand tegen Francis Ngannou vecht voor de titel, dan ben ik het. Alle respect van de wereld voor Ngannou, maar ik ben voor niemand bang. Ik vecht tegen iedereen op welke planeet dan ook. Ik vecht graag een trilogie uit met Stipe, maar als Stipe niet vecht dan pakken ze zijn titel af net zoals bij Henry (Cejudo red.), en dan zullen ze een gevecht tussen Francis en mij opzetten voor de titel. Zo simpel is het.''

''...ik vecht liever een trilogie met Miocic. Na alles wat we voor elkaar hebben gedaan, ik die een partij won en hij die en partij won. Dat zal geweldig zijn voor mij. Maar ik wil hoe dan ook mijn laatste gevecht vechten, zelfs als hij niet wil vechten. Als dat dan Francis Ngannou wordt, dan zal het hem zijn.''

Brandweerman
Miocic vocht afgelopen zomer voor het laatst toen hij zijn titel terug won van Cormier. Sindsdien stond de UFC-kampioen buitenspel wegens een slepende oogblessure die hij opliep in het gevecht met Cormier. Naast zijn vechtcarrière is de Amerikaanse-Kroaat actief als brandweerman in Ohio. Miocic geeft momenteel de voorkeur om mensen te helpen tijdens de pandemie. White deelt deze mening niet en gaf eerder al aan dat het strippen van zijn titel een mogelijkheid is.




REACTIES