next event
search
Ervaren Alistair Overeem herpakt zich en verslaat HarrisBron foto:

Ervaren Alistair Overeem herpakt zich en verslaat Harris

May 17, 2020 Alistair Overeem kan weer gaan bouwen aan een zegereeks na TKO over Walt Harris.
Afgelopen nacht verzorgde Alistair 'The Demolition Man' Overeem het Main Event van UFC on ESPN 8 met Walt 'The Big Ticket' Harris. Nadat de partij meermaals was gecanceld kwamen de zwaargewichten elkaar alsnog tegen in de Vystar Veterans Memorial Arena in Jacksonville, Florida. Overeem wist zijn 65e professionele MMA-gevecht om te zetten in zijn 46e overwinning.

Technische knockout
Harris won zijn twee voorgaande partijen via snelle knockouts (Spivak/50 sec en Oleinik/12 sec red.) en was nu ook opzoek naar die fatale stoot. De ervaren Overeem koos gefocust zijn stoten uit, maar werd uiteindelijk alsnog flink geraakt door een rechterstoot waarna hij naar de grond ging. The Big Ticket wilde de partij snel finishen via ground-and-pound, waarmee hij een snee opende boven Overeem's linkeroog. The Demolition Man overleefde de aanval en wist zichzelf weer omhoog te werken. Halverwege de eerste ronde wist Overeem Harris naar de grond te werken waar hij hem de rest van ronde wist te houden.

Een vermoeide Harris moest zichtbaar nog op adem komen in de tweede ronde waardoor hij wat gas terugnam. Overeem werkte Harris vervolgens weer naar de grond via een goede combinatie. Een trap tegen het hoofd en een stoten combinatie brachten Harris weer naar het canvas. The Big Ticket kon zich niet meer omhoog werken of verdedigen waardoor Overeem vrij spel had voor meerdere stoten. Uiteindelijk stopte de scheidsrechter Dan Miragliotta de partij in de tweede ronde door middel van een TKO.



REACTIES