next event
search
Henry Cejudo wint en kondigt pensioen aanBron foto:

Henry Cejudo wint en kondigt pensioen aan

May 10, 2020 The King of Cringe is out
UFC Bantamgewichtkampioen Henry 'Triple C' Cejudo wist zijn eerste 135- titelverdediging succesvol af te sluiten. De voormalig UFC Vlieggewichtkampioen trof bantamgewicht legende Dominick 'The Dominator' Cruz. Na de overwinning verraste Cejudo de MMA-wereld door zijn pensioen aan te kondigen.

TKO
Cejudo's gameplan werd gelijk vanaf het begin duidelijk. Triple C koos ervoor om de benen van de altijd bewegelijke Cruz snel aan te pakken via een serie harde trappen. Cejudo begon sterk aan zijn eerste 135-titelverdediging en trok de eerste ronde naar zich toe. The Dominator wist zich in de tweede ronde meer in het gevecht te werken maar werd uiteindelijk alsnog gestopt met nog twee seconden op de klok. Cejudo wist de inkomende Cruz te counteren met een knie waarna Cruz neerging. Triple C reageerde alert met een serie aan stoten. Uiteindelijk stopte de scheidsrechter het gevecht met nog twee seconden op de klok.

Pensioen
Tijdens zijn post fight Octagon interview verraste Cejudo vriend en vijand door zijn pensioen aan te kondigen. Triple C liet weten dat hij met het verdedigen van zijn bantamgewichttitel alles al heeft bewezen in de sport, na zijn Olympisch goud medaille en de UFC Vlieggewichttitel. Cejudo wil nu genieten van het leven en stoppen aan de top.



REACTIES