next event
search
Justin Gaethje gebruikt Ferguson als persoonlijke bokszakBron foto:

Justin Gaethje gebruikt Ferguson als persoonlijke bokszak

May 10, 2020 And New interim UFC Lichtgewichtkampioen Justin Gaethje!
Justin 'The Highlight' Gaethje is de nieuwe interim UFC Lichtgewichtkampioen van de UFC. Gaethje pakte de partij op short notice aan en verraste de MMA-wereld door voormalig interim UFC Lichtgewichtkampioen Tony 'El Cucuy' Ferguson te overklassen. The Highlight kan zich nu klaarstomen voor een gevecht met UFC Lichtgewichtkampioen Khabib 'The Eagle' Nurmagomedov.

Dominant
Gaethje claimde de spotlights op in het Main Event van UFC 249. Vijf rondes lang wist The Highlight Ferguson af te troeven via uitstekende combinaties. Ferguson werd gedegradeerd tot bokszak en wist zich nooit echt in het gevecht te werken. Gaethje verbrak hiermee de zegereeks van twaalf partijen die El Cucuy in 2013 begon. Ferguson werd in de vijfde ronde geraakt door een flinke jab waarna hij achteruit stapte en meerdere malen zijn bebloed hoofd schudde. Voor Dean was dit de reden om de zwaar gehavende El Cucuy uit zijn lijden te verlossen.

Belt
De voormalig World Series of Fighting kampioen kreeg voor het eerst UFC-goud om zijn middel, maar gooide de belt direct weg in de UFC-Octagon. De nieuwbakken interim kampioen wilde niets weten van de neppe belt en wacht tot hij de echte belt om zijn middel kan binden. Hiervoor moet hij eerst een andere lange zegereeks doorbreken in de vorm van UFC Lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov.



REACTIES