next event
search
Joshua vs. Fury wacht op goedkeuring van Wilder en PulevBron foto:

Joshua vs. Fury wacht op goedkeuring van Wilder en Pulev

May 1, 2020 Anthony Joshua en Tyson Fury hopen elkaar in december tegen te komen. Deontay Wilder en Kubrat Pulev kunnen hier een stokje voor steken.
De COVID-19 pandemie zorgde ook voor flink wat uitgestelde evenementen in de bokswereld. Zo kunnen we ons deze zomer niet verheugen op Tyson 'The Gypsy King' Fury vs. Deontay 'The Bronze Bomber' Wilder en Anthony 'AJ' Joshua vs. Kubrat 'Kobrata' Pulev.  Fury en Joshua hopen in december eindelijk een Brits onderonsje uit te vechten. Maar moeten hier wel groen licht voor krijgen van Wilder en Pulev.

Fury vs. Joshua
De bokswereld is in de ban van de zwaargewicht driehoek Fury, Wilder en Joshua. Nu The Gypsy King en The Bronze Bomber al twee keer hebben gevochten, is het wachten op de kroning van de echte bokskampioen van Groot-Brittannië. Mike Coppinger van The Athletic laat weten dat de twee kampen in gesprek zijn voor een december confrontatie, maar dat er eerst afgehandeld moet worden met Wilder en Pulev in verband met contractuele afspraken.

''Bronnen vertellen The Athletic dat de gesprekken voor een gevecht tussen Tyson Fury - Anthony Joshua in december, in Saudi-Arabië, zijn gestart'', zegt Coppinger. ''Fury is Wilder een rematch verschuldigd dus hij zal moeten betalen als Wilder een stap opzij moet doen. ''

''...het is nog ver verwijderd. Wilder en Kubrat Pulev moeten individueel tot akkoord komen omdat ze allebei contractueel recht hebben op een partij met Fury en Joshua. Daarna moeten Fury en Joshua nog tot een akkoord komen.''

Fury vs. Wilder 3
Voordat het coronavirus de wereld in haar greep nam stond WBC (World Boxing Council red.), Lineal en Ring Magazine Zwaargewichtkampioen Fury gepland om zijn titels te verdedigen tegen Wilder. The Bronze Bomber had 30 dagen de tijd om zijn directe rematch clausule te activeren. Begrijpelijkerwijs had Wilder dit gedaan en werd een datum gepland voor 18 juli in de MGM Grand Arena in Las Vegas.

Joshua vs. Pulev
WBA (World Boxing Association red.), IBF (International Boxing Federation red.), WBO (World Boxing Organization red.) en IBO (International Boxing Federation red.) Zwaargewichtkampioen Joshua wilde niet liever dan een confrontatie met Fury. WBO-president Francisco Varcarcel gooide echter roet in het eten nadat hij AJ een ultimatum gaf om zijn WBO-titel te verdedigen. Kort hierop kwam het nieuws naar buiten dat Joshua zijn titels op 20 juni op het spel zou zetten tegen Pulev, in de Tottenham Hotspur Stadion.



REACTIES