next event
search
Nummer 2 UFC Flyweight vrouwen niet op main card?Bron foto: mmafighting.com

Nummer 2 UFC Flyweight vrouwen niet op main card?

May 31, 2020 Katlyn Chookagian, de nummer 2 van UFC Flyweight vrouwen, stond vannacht op de prelim card van UFC Fight Night Woodley VS Burns
Waar 15 jaar geleden volgens UFC President Dana White niet gedacht moest worden aan vrouwen in de Ultimate Fighting Championship is het nu niet meer weg te denken. Vrijwel elk evenement is er wel een vrouwen gevecht te zien. Misschien nog niet zoveel als zou moeten, maar er is vooruitgang. Zo was er vanacht tijdens de prelims van UFC Fight Night Woodley VS Burns ook het Flyweight gevecht tussen Katlyn Chookagian en Antonina Shevchenko te zien.

Dominerend
Chookagian was gebrand op winst. Nog geen 4 maanden terug heeft zij gevochten tegen de zus van Antonina, Valentina Shevchenko. De partij tegen Valentina heeft zij verloren. Tegen Antonina was zij echter al van ronde 1 dominerend. Elke ronde wist Chookagian de take down te bemachtigen.En hoewel Shevchenko hier en daar wel momenten had dat het tij leek te keren, was zij geen partij voor Chookagian. Het is dan ook niet verassend dat alle drie de juryleden het gevecht gescoord hebben op 30-25 voor Chookagian.

Prelim
Opvallend is dat deze partij op de prelim card gezet en niet op de maincard. Zowel Chookagian en Shevchenko hadden aan het begin van het gevecht beide een ranking in de Flyweight Division. Chookagian stond op 2 en Shevchenko stond op 12. Nou is het niet direct vreemd dat twee gerankte vechters op de prelim card staan, ware het niet dat de eerst volgende partij een gevecht was tussen 2 niet gerankte vechters in de Strawweight Division. En deze partij stond wel op de maincard.

Heeft de UFC gelijk om de fightcard zo op stellen? Of zouden gerankte vechters meer credits moeten krijgen?





REACTIES