next event
search
'Alexander Volkanovski vs. Max Holloway 2 zal alsnog plaatsvinden op UFC 251'Bron foto:

'Alexander Volkanovski vs. Max Holloway 2 zal alsnog plaatsvinden op UFC 251'

Jun 9, 2020 Naast de Vedergewichttitel wordt er gesproken over meerdere titelgevechten voor UFC 251.
UFC Vedergewichtkampioen Alexander 'The Great' Volkanovski zal zijn titel verdedigen in een rematch tegen voormalig UFC Vedergewichtkampioen Max 'Blessed' Holloway. De twee zouden elkaar oorspronkelijk treffen op de originele UFC 251 kaart die zich moest afspelen op 6 juni in Perth, Australië. 

The Great
Volkanovski doorbrak de sterke vedergewicht zegereeks van Holloway. De Hawaiiaan verdedigde zijn 145-titel driemaal en zette de langste zegereeks (14 partijen red.) in de vedergewichtdivisie neer. Daarnaast boekte Blessed ook de meeste overwinningen (16 partijen red.) in de 145-divisie. Tijdens UFC 245 wist Volkanovski Holloway te onttronen via een unanimous decisionThe Great is nog steeds ongeslagen in zijn UFC-carrière en is bezig aan een zegereeks van achttien partijen.

UFC 251
De pandemie heeft flink wat verschoven in de planning van de UFC. Zo werd ook UFC 251 gecanceld en uitgesteld. ESPN-journalist Ariel Helwani laat nu weten dat Volkanovski vs. Holloway weer in de running zijn voor een plek op de kaart. Daarnaast denkt de UFC na over meerdere titelpartijen op de pay-per-view kaart.



''Alexander Volkanovski vs. Max Holloway 2 wordt momenteel besproken voor UFC 251, op 11 juli'', zegt Helwani. ''Er is nog niks getekend. Daarnaast discussiëren ze over twee andere titelgevechten voor dezelfde kaart.''

Titelgevechten
Naast de 145-titel wordt ook gekeken naar de mogelijkheden tussen een gevecht met UFC Weltergewichtkampioen Kamaru 'The Nigerian Nightmere' Usman vs. Gilbert 'Durinho' Burns. De UFC wil eigenlijk een titelgevecht doen met BMF-titelhouder Jorge 'Gamebred' Masvidal, maar hij heeft vriendelijk bedankt omdat hij niet genoeg geld aangeboden kreeg. Burns won zijn laatste zes partijen en versloeg twee weken geleden voormalig UFC Weltergewichtkampioen Tyron 'The Chosen One' Woodley.

Tot slot wordt ook de kroning van de nieuwe UFC Bantamgewichtkampioen besproken voor UFC 251. Voormalig UFC Vedergewichtkampioen José 'Junior' Aldo zal hierin de strijd aan gaan met Petr 'No Mercy' Yan.



REACTIES