next event
search
Dana White over Jon Jones situatie: 'Uiteindelijk komen we er samen wel uit'Bron foto: Zuffa LLC

Dana White over Jon Jones situatie: 'Uiteindelijk komen we er samen wel uit'

Jun 4, 2020 UFC-president Dana White verwacht goed einde na strijd met UFC-kampioen Jon Jones.
UFC-president Dana White sprak zich onlangs uit over UFC Lichtzwaargewichtkampioen Jon 'Bones' Jones. White liet weten dat Jones een absurd bedrag wil voor zijn superfight met Francis 'The Predator' Ngannou. Uiteindelijk liet Jones zijn onvrede horen via sociale media en gaf hij aan zijn titel in te leveren, Desalniettemin gaat White er vanuit dat ze er samen uitkomen.

Superfight
UFC-kampioen Jones staat open voor een stap naar de zwaargewichtdivisie en voor een superfight met Ngannou. Hiervoor verlangt hij wel een rechtvaardige compensatie. Tijdens de post fight persconferentie van UFC on ESPN 9: Woodley vs. Burns liet White weten dat Jones Deontay Wilder bedragen wil van 30 miljoen. White, die Jones de GOAT (Greatest of all Time red.) noemt, gaf daarnaast aan dat zijn status geen invloed heeft op zijn salariseisen, 'De GOAT zijn betekent niet dat je 30 miljoen krijgt, als je tickets kunt verkopen wel', gaf White aan.

Bones viel op zijn beurt White aan via sociale media en liet weten dat de UFC-president loog over de situatie en geldbedragen. De twee belandde in een welles-nietes dialoog waarna Jones aangaf 'afstand' te doen van de UFC Lichtzwaargewichttitel. Vervolgens schoof hij Jan 'Prince of Cieszyn' Blachowicz vs. Dominick 'The Devastator' Reyes naar voren als titelgevecht om de nieuwe 205-kampioen te kronen.

Meningsverschil
White laat als gast in de Talk the Talk podcast van bokspromotor Eddie Hearn weten dat de twee momenteel een meningsverschil hebben, maar dat ze er uiteindelijk wel uitkomen.

''Je zult het niet altijd over alles eens zijn'', zegt White. ''Jon Jones en ik zijn het momenteel niet eens met elkaar over bepaalde dingen. We hebben een meningsverschil, maar Jones is een zakelijke partner. Conor McGregor is een zakelijke partner. De lijst gaat maar door. Wanneer je op dit niveau zit, wanneer je een ster of een wereldkampioen wordt zoals deze gasten, dan wordt je een partner.''
 

''We zijn het nu niet eens met elkaar en dan ga je erover vechten en ga je dingen roepen, zoals er nu publiekelijk gebeurt'', vervolgt White. ''Uiteindelijk kom je op een punt waar je moe wordt van het vechten en zoek je samen naar een oplossing. Net zoals elke andere relatie.''




REACTIES