next event
search
Stipe Miocic vs. Daniel Cormier 3 op UFC 252Bron foto:

Stipe Miocic vs. Daniel Cormier 3 op UFC 252

Jun 10, 2020 De rubbermatch gaat eindelijk komen. UFC Zwaargewichtkampioen Stipe Miocic treft voormalig kampioen Daniel Cormier voor de derde keer.
UFC Zwaargewichtkampioen Stipe Miocic zal voor de derde keer achter elkaar voormalig UFC Lichtzwaar - en Zwaargewichtkampioen Daniel 'DC' Cormier tegenkomen. Het heeft even geduurd doordat Miocic met een oogblessure kampte. Daarnaast wilde hij zich eerst inzetten als first responder tijdens de pandemie. 

UFC 252
Het pay-per-view evenement zal plaatsvinden op 15 augustus. Er is nog geen locatie bekendgemaakt maar het zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden in Amerika. Dit liet UFC-president Dana White gister weten bij ESPN's First Take.

Geschiedenis
Tijdens International Fight Week in 2018 zette de UFC het supergevecht op tussen de toenmalig UFC Light Heavyweight kampioen Cormier en UFC Zwaargewichtkampioen Miocic. DC wist de wereld te choqueren door Miocic al in de eerste ronde te finishen via knockout. Cormier verdedigde vervolgens zijn 265-titel tegen Derrick 'The Black Beast' Lewis. In de rematch wist Miocic zijn revanche te pakken door Cormier te verslaan via een vierde ronde TKO. Sindsdien staat de UFC-kampioen aan de kant wegens een oogblessure en zijn verplichtingen als brandweerman. Voor Cormier zal dit naar verwachting zijn laatste gevecht worden uit zijn MMA-carrière. DC heeft meermaals aangegeven dat hij nog één gevecht in zich had en dat moest tegen Miocic zijn voor de titel.



REACTIES