next event
search
'Begin faillissement GLORY Kickboxing'Bron foto: BY ODC

'Begin faillissement GLORY Kickboxing'

Jul 3, 2020 Meerdere betrouwbare bronnen stellen dat het erg slecht gaat met kickboksorganisatie GLORY.
Het lijkt erop dat GLORY Kickboxing het al een lange tijd moeilijk heeft en dat de coronacrisis daar een schepje bovenop heeft gedaan. Door alle geruchten rijst nu de vraag of dit de ondergang is voor de kickboksorganisatie.

Financiële problemen
Eerder deze week hoorden wij van betrouwbare bronnen dat GLORY sinds december, het gevecht van Rico Verhoeven tegen Badr Hari, haar rekeningen niet meer heeft betaald. Dit was al voor de coronacrisis, dus toen leek de organisatie al financiële problemen te hebben.

'Ontslagen'
Deze week ging het gerucht rond dat Cor Hemmers, Managing Director van GLORY, gestopt zou zijn door een wijziging op zijn Facebookprofiel. Later komt Hemmers zelf met het statement dat zijn Facebook gehackt zou zijn en er 'rare info' was verschenen. 

Bovenop deze gebeurtenissen plaatst Giovanni Tjin, vechtsport journalist, een document op Instagram waarin staat dat GLORY schulden heeft. Uit betrouwbare bronnen weet Tjin te vertellen dat Cor Hemmers en Raymond Daalder, Matchmaker, beide zijn ontslagen en dat het kantoor gesloten is. Onze bronnen bevestigen dit verhaal deels, het is niet duidelijk of de heren zijn opgestapt of zijn ontslagen.



ONE Championship
GLORY zelf heeft nog geen officieel statement naar buiten gebracht. Het is nog onduidelijk hoe de situatie nu echt is. Wat dit betekent voor de vechters is ook nog onbekend. In mei vertrokken al een aantal naar ONE Championship, deze vechters hebben het 'zinkende schip' op tijd kunnen verlaten. De vraag is nu: zal ONE Championship ook de andere vechters kunnen huisvesten? En zo niet, zal het talent dan verloren gaan? 




REACTIES