next event
search
'Thiago Santos vs. Glover Teixeira Main Event op 12 september'Bron foto:

'Thiago Santos vs. Glover Teixeira Main Event op 12 september'

Jul 8, 2020 Braziliaans onderonsje in het Main Event tussen Thiago Santos vs. Glover Teixeira.
Thiago 'Marreta' Santos treft volgens de laatste geruchten landgenoot Glover Teixeira in een Braziliaans onderonsje. De landgenoten zullen het Main Event verzorgen voor een evenement dat zal plaatsvinden op 12 september.

Main Event
ESPN-journalist Brett Okamoto bracht het nieuws naar buiten van het top gevecht in de UFC lichtzwaargewicht divisie. Santos bezit momenteel de tweede plek in de LHW-rankings en komt van een split decision titelgevecht af met UFC Lichtzwaargewichtkampioen Jon 'Bones' Jones. De 40-jarige Teixeira is terug te vinden op de vijfde plek.

Santos vs. Teixeira
Na vijftien UFC-partijen in de middengewicht divisie stapte Marreta in 2018 over naar de 205-divisie. Drie opeenvolgende knockout overwinningen over Eryk Anders, Jimi Manuwa en Jan Blachowicz brachten hem bij een titelgevecht met Jones. Santos vocht lange tijd met twee geblesseerde knieën en trok uiteindelijk aan het kortste eind via een 'discutabele' split decision. Sindsdien kwam hij niet meer in actie wegens een lange revalidatie.

Teixeira laat de afgelopen jaren goed zien dat leeftijd slechts een nummertje is. De Braziliaan is bezig aan een zegereeks van vier partijen tegen Karl Roberson, Ion Cutelaba, Nikita Krylov en Anthony Smith. Teixeira begon zijn UFC-carrière in 2012 met een sterke reeks van vijf overwinningen tegen onder andere Quinton 'Rampage' Jackson en Ryan Bader. Net als Santos daagde hij UFC-kampioen Jones uit en ook hier wist Jones een decision overwinning uit te slepen.REACTIES