next event
search
Daniel Cormier kondigt pensioen aanBron foto: Zuffa LLC

Daniel Cormier kondigt pensioen aan

Aug 16, 2020 Oud UFC-kampioen Daniel Cormier hangt zijn MMA-handschoenen aan de wilgen.
Oud UFC Lichtzwaar - en Zwaargewichtkampioen Daniel 'DC' Cormier gaat officieel met pensioen. Cormier vocht en verloor afgelopen nacht zijn laatste UFC-partij in een zwaargewicht titelgevecht tegen UFC Zwaargewichtkampioen Stipe Miocic. De UFC-commentator gaat de boeken in als één van de beste MMA-atleten aller tijden.

Pensioen
Cormier wilde oorspronkelijk eerder met pensioen gaan maar wegens een slepende oogblessure, die Miocic overhield aan hun tweede gevecht, werd zijn planning een beetje verzet. Tijdens zijn post fight interview met Joe Rogan laat DC weten dat hij nu echt met pensioen gaat.

''I’m not interested in fighting for anything but titles, and I don’t imagine there’s gonna be a title in the future'', zegt Cormier. ''...So, that’ll be it for me. I’ve had a long run, it’s been great. I just fought my last fight for the heavyweight championship, and it was a pretty good fight.''

Eye-poke
In hun tweede confrontatie was het Cormier die een eye-poke uitdeelde en ook in dit gevecht kreeg DC een waarschuwing voor een eye-poke. Desalniettemin was het uiteindelijk een eye-poke aan de kant van Miocic waardoor Cormier niet meer door zijn linkeroog kon zien. Scheidsrechter Marc Goddard gaf tijdens het gevecht aan dat het kwam door een stoot maar kwam hier, na het zien van de replay, op terug.

''I mean, look at my eye. I couldn’t even f*cking see the rest of the fight. I can’t see anything out of my left eye. It’s black. It is what it is. It doesn’t matter. I told Marc he poked me, but he said he thought it was a punch. But after the fight he said, 'Yeah, I saw it on the replay.' I just can’t see out of my left eye. It doesn’t matter, though. Whatever. It is what it is.''

Cormier's UFC-carriere
- 1x UFC Zwaargewichtkampioen 
- 1 UFC Zwaargewicht titelverdediging | vs. Derrick Lewis
- 1x UFC Lichtzwaargewichtkampioen
- 3 UFC Lichtzwaargewicht titelverdedigingen | vs. Alexander Gustafsson, Anthony Johnson, Volkan Oezdemir
- 2x Fight of the Night
- 3x Performance of the Night
- Eerste UFC-vechter die in twee divisies de titel heeft verdedigd
- Tweede gelijktijdige twee-divisie UFC-kampioen uit de geschiedenisREACTIES