next event
search
Kickboksen en Muay Thai afgewezen voor de Olympische Spelen van 2028 in Los AngelesBron foto: LA28

Kickboksen en Muay Thai afgewezen voor de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles

Oct 14, 2023 Kickboksen en Muay Thai afgewezen voor de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles, de twee sporten kwamen tekort op de shortlist van het IOC.

De twee sporten behoorden tot een nauwe selectie tussen zeven andere sporten die waren voorgesteld om op het programma te staan voor de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles. Elke vier jaar krijgen Olympische gastheren de kans om voorlopige sporten toe te voegen aan de 28 kernsporten die bij elke Olympische Spelen zijn opgenomen. Surfen, skateboarden en sportklimmen waren bijvoorbeeld toegevoegd als onderdeel van de Olympische Spelen in 2020 in Toyko.

Uiteindelijk zijn softbal, cricket, flagfootball, lacrosse en squash door het Internationaal Olympisch Comité gekozen voor LA28.

WAKO-voorzitter (The World Association of Kickboxing Organizations), Roy Baker, sprak met de Olympische nieuwswebsite 'Inside the Games' en is van mening dat de sport nog steeds een lovenswaardige stap heeft gezet in de richting van Olympische erkenning.

"We zijn natuurlijk teleurgesteld dat we niet geselecteerd zijn voor LA28. We zijn echter enorm trots en hebben positieve energie over het feit dat kickboksen, als relatief jonge Olympische sport, zo snel op de shortlist stond."

Terwijl andere vechtsporten zoals boksen, worstelen, judo, taekwondo en karate een lange traditie hebben op de spelen, zijn kickboksen en Muay Thai nooit op de Olympische Spelen of de Jeugdolympiade verschenen. Baker is ervan overtuigd dat dit in de toekomst zal veranderen.

"Mijn team en ik zijn ervan overtuigd dat kickboksen een van de meest dynamische en moderne vechtsporten ter wereld is, die voorbestemd is om in de toekomst terecht een plaats in te nemen op de Olympische Spelen."REACTIES