next event
search
BKFC Asia 5: Buakaw vs SaenchaiBron foto: BKFC

BKFC Asia 5: Buakaw vs Saenchai

Oct 12, 2023 Het langverwachte gevecht tussen Muay Thai-legendes Buakaw en Saenchai staat gepland voor zaterdag 4 november vanuit Pattaya, Thaiand.

Bare Knuckle Fighting Championship heeft bevestigd dat vechtsporticonen Buakaw en Saenchai hebben getekend voor een full Muay Thai partij zonder handschoenen. Oorspronkelijk stond deze partij 18 maart in Thailand op het programma maar werd uiteindelijk afgeblazen nadat er enige verwarring ontstond over de regels en wat zou worden toegestaan door de boksautoriteiten van Thailand.

Volgens de CEO van BKFC Asia zal de partij tussen Saenchai en Buakaw op 4 november plaatsvinden op BKFC Asia 5. Het evenement zal plaats vinden vanuit de Royal Cliff Hotels Group in Pattaya, Thailand en tickets zijn inmiddels beschikbaar.

Buakaw Banchamek en Saenchai zijn veruit twee van de meest talentvolle Muay Thai-vechters in de geschiedenis van de sport. Het tweetal heeft samen meer dan 550 carrièreoverwinningen en bijna 60 jaar ervaring.

Een groot deel daarvan komt van de kant van Saenchai, die in 1988 begon met Muay Thai toen hij nog maar acht jaar oud was. Tijdens zijn legendarische carrière heeft Saenchai 317 overwinningen behaald en is hij meervoudig Lumpinee Stadium-kampioen. Hij heeft ook wereldtitels veroverd bij de WMC en WBC. Onder de vlag van THAI FIGHT won Saenchai drie jaar op rij de King’s Cup en maakte een ongelooflijke reeks van 52-0.


Buakaw Banchamek is misschien wel de grootste Muay Thai-vechter in de geschiedenis van de sport. Met 240 overwinningen is Buakaw tweevoudig K-1 World MAX-kampioen en meervoudig WMC-titelhouder. Hij veroverde ook de WBC Muaythai Diamond titel in 2014.

In september maakte Buakaw zijn BKFC-debuut en vocht hij tegen Erkan Varol bij BKFC Thailand 3. Buakaw scoorde een knock-out in de eerste ronde en heeft sindsdien nog een overwinning aan zijn illustere record toegevoegd door Rukiya Anpo te verslaan tijdens RIZIN 42.

We kunnen niet wachten tot november wanneer we eindelijk Buakaw vs Saenchai kunnen zien en zien wie de winnaar zal zijn tussen deze twee Muay Thai-legendes.REACTIES