next event
search
Dana White: Anderson Silva krijgt bij overwinning op Nick Diaz kans op middengewicht titelBron foto:

Dana White: Anderson Silva krijgt bij overwinning op Nick Diaz kans op middengewicht titel

Jan 8, 2015 UFC president Dana White zei woensdag tijdens UFC Tonight dat als Anderson Silva op 31 januari in Las Vegas tijdens UFC 183 Nick Diaz verslaat hij de eerst volgende is om voor de UFC middengewicht titel te vechten. White zei ook dat het niet uitmaakt of Chris Weidman of Vitor Belfort tijdens UFC 184 wint, Silva vecht bij winst tegen de winnaar. Een Chris Weidman-Anderson Silva trilogie is niet ondenkbaar.
Die aankondiging komt als een verrassing omdat er tal van andere vechters zijn die ook in aanmerking komen voor een kans op de titel. Zo vechten Ronaldo "Jacare" Souza en Yoel Romero, twee van de top-ranked vechters in die gewichtsklasse, tijdens UFC 184 tegen elkaar en zien we in het voorjaar waarschijnlijk een partij tussen Luke Rockhold en Lyoto Machida. De winnaar van een van die partijen zou eigenlik de #1 conten
der plek moeten hebben.

Maar dat gaat volgens White niet gebeuren. Silva, een van de grootste MMA vechters aller tijden, krijgt als eerste de kans.

"The Spider" verloor in juli 2013 zijn middengewicht titel aan Chris Weidman en in de rematch in december 2013 brak hij op gruwelijke wijze zijn been. Dat was de laatste keer dat we Silva in de Octagon hebben gezien.

"Ik stop niet met vechten totdat ik mijn titel terug," zei Silva in een interview met de Braziliaanse outlet Veja. "Ik wil het in ieder geval proberen."

Weidman en Belfort vechen op 28 februari in Los Angeles tijdens de main event van UFC 184 tegen elkaar. Nadat Weidman tweemaal Anderson Silva verslagen had heeft hij ook op beslissing van Lyoto Machida gewonnen.

Silva heeft een knock-out overwinning in de eerste ronde op Belfort al op zijn CV staan.

Weidman werd in november gevraagd over de mogelijkheid om weer tegen Silva te vechten en hij is daar niet op tegen. Hij ziet het alleen niet als een uitdaging.

"Als dat is wat de mensen willen zien, dan gaat het gebeuren," zei Weidman. "Makkelijk cashen? Met alle respect, vrij makkelijk ja."

Bekijk hieronder een mooie highlight video van een van de beste MMA vechters ooit.



REACTIES