next event
search
McGregor versus Dos Anjos & Holm vs TateBron foto:

McGregor versus Dos Anjos & Holm vs Tate

Jan 11, 2016 Hoewel het nog niet officieel is bevestigd is het al zeker dat UFC twee interessante titelgevechten gaat aankondigen. Zo zal de “Notorious” McGregor wederom een titelgevecht gaan vechten maar niet om zijn belt te verdedigen maar om weer te strijden voor een nieuwe belt, ditmaal in de lightweight divisie. Holly Holm krijgt Miesha Tate als tegenstander en zal voor het eerst haar titel verdedigen.

Het was de vraag wat Conor McGregor na het halen van de titel zou gaan doen. Zo leek het erop dat hij zijn titel eerst zou verdedigen tegen Frankie Edgar. Edgar won zijn gevecht tegen Mendes en maakte daar mee duidelijk dat hij de volgende vechter zou zijn die aanspraak mocht maken voor de featherweight titel. Alleen Conor gaf na zijn gevecht tegen Aldo al aan dat hij zijn geluk ook in de lightweight divisie wilde proeven en gezien zijn populariteit heeft hij wat onderhandelingskracht en wist hij toch een titelgevecht tegen lightweight kampioen Rafael dos Anjos af te dwingen.

Het is vooral zuur voor Edgar die op deze manier nog langer kan gaan wachten op zijn kans. Verder is het ook best vreemd dat Conor meteen voor de titel mag vechten zonder ook maar iets te hebben gedaan in de ligthweight divisie terwijl hij nog niet eens zijn featherweight titel één keer heeft verdedigd. Het is dan ook ongekend en het zal zover ik mij kan herinneren de eerste keer zijn. Maar UFC is een entertainment bedrijf en een gevecht met McGregor op de kaart is garantie op succes dus wat Conor wilt, krijgt die.

Een andere toch wel verassende wedstrijd die werd aangekondigd is die tussen Holm en Tate. De UFC gaf namelijk aan dat Ronda Rousey een directe rematch zou krijgen. Dit zou betekenen dat Holm zou moeten gaan wachten tot Rousey helemaal fit is om weer de kooi in te gaan. Dit zou betekenen dat Holm minimaal 6 tot 9 maanden moest gaan wachten. De UFC heeft toch gekozen om Holm eerst Miesha Tate te geven, op deze manier blijft Holm actief als vechter en kan Rousey werken aan haar herstel. De winnaar van Holm versus Tate zal ongetwijfeld tegen Rousey staan.

Er is nog geen officiële datum en locatie bekend gemaakt maar volgens de bronnen zal het 5 maart in Las Vegas worden.



REACTIES