next event
search
Bron foto:

"Cyborg" debuteerd tijdens UFC 198

Mar 29, 2016 Invicta FC vedergewicht kampioen Cris “Cyborg” Justino, een van de meest gevreesde vrouwelijke vechters in de wereld, zal eindelijk haar debuut bij de UFC maken. Op zaterdag 14 mei vecht “Cyborg” tijdens UFC 198 tegen Leslie Smith. Het gevecht, wat in da Baixada Arena in Curitiba, Brazilië plaatsvindt, zal worden gevochten op een catchweight van 140 pond.
De 30-jarige Braziliaanse is al meer dan 10 jaar ongeslagen in het MMA en heeft 13 van haar 15 professionele overwinningen op knock-out gewonnen. Het is dat ook niet verwonderlijk dat ze bij elke organisatie waarvoor ze gevochten heeft de top gehaald heeft. De voormalig Strikeforce en huidig Invicta FC kampioen heeft o.a. overwinningen op Gina Carano, Marloes Coenen (tweemaal) en Shayna Baszler op haar naam staan.

Haar tegenstander kwam ook uit voor Invicta FC en heeft in zes gevechten maar liefst vier keer de “Fight of the Night” gewonnen. Leslie “The Peacemaker” Smith heeft o.a. overwinningen op Raquel Pennington en Jennifer Maia op haar naam staan en bereid zich nu voor op het grootste gevecht van haar carrière. Smith debuteerde in april 2014 tijdens The Ultimate Fighter Nations finale voor de UFC, ze verloor die avond op beslissing van Sarah Kaufman. Inmiddels heeft ze een record van 2-2 bij de UFC

Nadat de UFC het langverwachte debuut van Cristiane "Cyborg" Justino bekend maakte was het merendeel van de reacties positief, maar sommige waren ook kritisch over Cyborgs eerste tegenstander. Volgens UFC president was Smith de enige die nu bereid was om tegen "Cyborg" te vechten.



De UFC heeft nog geen gewichtsklasse in Cyborgs divisie, vandaar het gevecht tegen Smith op een catchweight van 140 pond plaats vind. Dus als de Braziliaanse knock-out vechter voor de UFC blijft vechten moeten ze of een 145-pond divisie bij de vrouwen ontwikkelen of Cyborg alleen in catchweight wedstrijden laten vechten.

UFC zwaargewicht kampioen Fabricio Werdum verdedigt tijdens de main event van UFC 198 zijn titel tegen Stipe Miocic. In de co-main event zien we twee Brazilianen tegen elkaar vechten, “The Phenom” Vitor Belfort vecht een middengewicht gevecht tegen zijn landgenoot Ronaldo "Jacare" Souza en verder zien we Anderson Silva vs Uriah Hall en Mauricio "Shogun" Rua vs Corey Anderson. Een evenement om naar uit te kijken.

14 mei 2016 | Arena da Baixada | Curitiba, Parana, Brazil

Fabricio Werdum vs. Stipe Miocic - voor zwaargewicht titel
Vitor Belfort versus Ronaldo Souza
Corey Anderson vs. Mauricio Rua
Matt Brown vs. Demian Maia
Uriah Hall vs. Anderson Silva
Cris Cyborg vs Leslie Smith
Patrick Cummins vs Antonio Rogerio Nogueira
Warlley Alves versus Bryan Barberena
Yancy Medeiros vs. Francisco Trinaldo
Nate Marquardt vs. Thiago "Marreta" Santos
Sergio Moraes vs. Kamaru Usman
Renato Moicano vs. Zubaira Tukhugov



REACTIES