next event
search
UFC New York aangekondigd: 12 november Madison Square GardenBron foto:

UFC New York aangekondigd: 12 november Madison Square Garden

Apr 14, 2016 Het was slechts een kwestie van tijd voordat de UFC haar eerste evenement in New York zou aankondigen. Vandaag tekende gouverneur Andrew Cuomo officieel een wetsvoorstel voor de legalisering van Mixed Martial Arts (MMA) in New York en de UFC kondigde vervolgens hun eerste evenement in New York aan. Er waren een groot aantal notabelen aanwezig waaronder de voormalig kampioenen Ronda Rousey en Chris Weidman, evenals UFC CEO Lorenzo Fertitta


Fertitta sprak de menigte toe: "Het is een lang en moeilijk proces geweest, maar het feit is dat we eindelijk hier zijn en we zijn er blij mee," aldus Feritta tijdens het evenement van vandaag.

De ondertekening vandaag was een formaliteit, de grootste hindernis werd al op 22 maart genomen toen de wetgevers in de staat Senaat 113-25 stemden in het voordeel van de legalisatie. Dit ondanks dat de tegenstanders vaak zo ver ging om MMA te koppelen aan slavernij, gay porno, huiselijk geweld en kindermishandeling. Het was de laatste horde in een lange lijn van vaak absurde pogingen om legalisatie van het MMA tegen te houden.

Het eerste UFC evenement in New York zal op 12 november 2016 plaatsvinden in het beroemde Madison Square Garden.

Er zijn nog geen verdere details bekend.




REACTIES