next event
search
Wessel zoekt een tegenstander!Bron foto: Kim van der Stam

Wessel zoekt een tegenstander!

Aug 30, 2018 Wessel is 26 jaar, heeft het 22q11 deletiesyndroom en is een kickbokser opzoek naar een tegenstander.


Wessel traint nu al een tijd bij Team van der Stam in Waalwijk en zet grote stappen. Als je hem zou zien trainen zou je niet denken dat hij een syndroom heeft, maar niets is minder waar.  

Syndroom
Het 22q11.2 deletiesyndroom is een genetische aandoening. Ieder mens wordt geboren met twee kopieën van elk chromosoom; bij mensen met het 22q11.2 deletie syndroom ontbreekt een deel van een van de twee chromosomen. Het ontbrekende stukje wordt ook “deletie” genoemd en betreft een deel van de lange arm van het chromosoom (“q11.2”), vandaar de wat technische naam “22q11.2 deletie syndroom”, of afgekort: 22q11DS.

De uiterlijke kenmerken zijn soms subtiel en omdat niet alle klinische verschijnselen bij ieder kind aanwezig zijn is het in sommige gevallen moeilijk te herkennen. Het syndroom kan gepaard gaan met vele verschillende symptomen of aandoeningen. Geen twee kinderen met het 22Q11DS zijn dus hetzelfde. Voor meer informatie Steun 22q11

Wessel
Het is pas sinds begin jaren 90 mogelijk om deze diagnose te stellen door middel van genetisch onderzoek. Het syndroom is vrij recent, relatief onbekend en vaak niet goed te zien aan de buitenkant. Dit zorgde er ook voor dat de diagnose bij Wessel pas op zijn 6e werd gesteld. Door de late diagnose en onbekendheid van het syndroom liep Wessel tegen verschillende problemen aan in zijn jeugd. Het was moeilijk om de juiste hulp te vinden.


Bron foto: Kim van der Stam

Wessel is een lieve jongen, in het verleden is er misbruik gemaakt van zijn goedheid. Hij kwam met verkeerde mensen en middelen in aanraking. Als 17-jarige jongen raakte hij in een psychose en werd voor een lange tijd aan bed gekluisterd. Dit was het moment dat zijn moeder is gaan zoeken naar de juiste zorg voor Wessel. Wessel woont nu al een tijd op een woongroep, hij heeft het erg naar zijn zin daar. Hij doet het goed en heeft grote stappen gemaakt.

Demopartij
Nu is alles 3 jaar stabiel bij Wessel en timmert hij hard aan de weg om een goede kickbokser te worden. Zijn trainer Kim van der Stam is hard opzoek naar een tegenstander, het liefst ook met een syndroom, om beide een kans te geven in de ring te staan. Omdat het leuk moet blijven wilt Wessel graag een demopartij vechten. 

Op deze manier willen Kim en de moeder van Wessel het syndroom onder de aandacht brengen. Zij hopen dat 22q11DS bekender wordt waardoor kinderen op een jongere leeftijd gediagnostiseerd kunnen worden. Het had een hoop gescheeld als dat ook het geval was bij Wessel. 

Daarom een oproep aan alle sportscholen die jongeren met een beperking begeleiden. Hebben jullie een jongen die een beperking heeft maar graag een demopartij zou willen en kunnen vechten? Neem dan contact op met Kim van der Stam, Team van der Stam in Waalwijk.
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
 

Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"

MMA Event Coverage 
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
 

Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"

MMA 
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
 

Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"

MMA 
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
 

Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"

MMA 
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
 

Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"

MMA 
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"
 

Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"

MMA 
Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk