next event
search
Card Of The Year: UFC 235Bron foto:

Card Of The Year: UFC 235

Jan 9, 2019 Het is misschien nog te vroeg om te zeggen, maar UFC 235 is hard op weg om het beste UFC evenement van dit jaar te worden. Er staan twee titelgevechten op het programma en er zullen drie voormalig kampioenen in actie komen, verder staan er nog een aantal grote namen op de matchmaking van UFC 235

Het derde pay-per-view-evenement van de UFC in 2019 staat gepland op 2 maart en vindt plaats in de illustere T-mobile Arena in Las Vegas Nevada,  met een licht zwaargewicht titelgevecht tussen Jon Jones en Anthony Smith en een confrontatie voor de weltergewicht titel tussen kampioen Tyron Woodley en Kamaru Usman als headliners.

Titel gevechten

Jon Jones won onlangs tijdens UFC 232 de langverwachte rematch tegen Alexander Gustafsson en kroonde zich door deze overwinning opnieuw tot de UFC licht zwaargewicht kampioen. Jon Jones zal in maart zijn titel verdedigen als hij het opneemt tegen de nummer drie gerangschikte Anthony Smith.

Hoewel het nog moet worden afgerond vertelde UFC-president Dana White aan TMZ Sports dat de titelverdediging van Jones de main event van UFC 235 zal zijn. Jones moet dan wel een licentie krijgen van de Nevada State Athletic Commission om in Sin City te vechten.

"Later deze maand zal Jon Jones een aanvraag bij de NSAC indienen om op 2 maart te mogen vechten op UFC 235 in Las Vegas, Nevada. Mits de licentie wordt verleend, verdedigt Jones zijn licht zwaargewicht titel in de T-Mobile Arena. "In de co-main event zet regerend kampioen Tyron Woodley zijn weltergewicht titel op het spel tegen de ongeslagen Kamaru Usman. Verwacht vuurwerk wanneer deze twee weltergewichten elkaar op 2 maart in de octagon treffen.

Woodley heeft zijn titel inmiddels drie keer succesvol verdedigd, terwijl Usman zijn ongeschonden staat intact heeft gehouden tijdens zijn laatste negen partijen waaronder grote overwinningen op Demian Maia en Rafael Dos Anjos. Vorige week werd het vuurtje al behoorlijk opgestookt na verhitte discussies op social media.

UFC-debuut Ben Askren

Alsof deze twee titelgevechten niet genoeg zijn zal ook Ben Askren zijn langverwachte UFC debuut mmaken tegen de voormalig weltergewicht kampioen Robbie Lawler.

Alle ogen zijn gericht op de inwoner van Hartland, Wisconsin, aangezien Askren de voormalig ongeslagen kampioen bij ONE Championship en Bellator was. Askren heeft ook bijna alle vechters in de weltergewicht divisie uitgedaagd na de historische ruil tussen ONE Championship en de UFC, die de voormalige vlieggewicht kampioen Demetrious Johnson zag vertrekken naar de in Singapore gevestigde promotie.Een andere voormalig UFC-kampioen, Cody Garbrandt, zal de al behoorlijk dikke kaart van UFC 235 versterken wanneer hij het in een bantamgewicht partij opneemt tegen Pedro Munhoz. Voormalig bantamgewicht kampioen Holly Holm zal ook haar opwachting maken, zij neemt het op tegen Aspen Ladd.Bekijk hieronder de voorlopige matchmaking van UFC 235:

Licht zwaargewicht titelgevecht: Jon Jones vs. Anthony Smith

Weltergewicht titelgevecht: Tyron Woodley vs. Kamaru Usman

Ben Askren vs. Robbie Lawler

Holly Holm vs. Aspen Ladd

Zabit Magomedsharipov vs. Jeremy Stephens

Tecia Torres vs. Weili Zhang

Mickey Gall vs. Diego Sanchez

Macy Chiasson vs. Gina Mazany

Misha Cirkunov vs. Ovince Saint PreuxREACTIES