next event
search
Anthony Smith: ''Het maakt mij geen f*ck uit wat er gaat gebeuren in dit gevecht, ik wil gewoon iets vernietigen'Bron foto: USA Today Sports

Anthony Smith: ''Het maakt mij geen f*ck uit wat er gaat gebeuren in dit gevecht, ik wil gewoon iets vernietigen'

May 29, 2019 Anthony Smith wil het feestje verpesten voor de Zweedse fans dit weekend. Hij treft Alexander Gustafsson op #UFCStockholm. Wie pakt de winst?
Drie maanden geleden verloor Anthony Smith zijn titelgevecht met UFC Light Heavyweightkampioen Jon Jones via unanimous decision. Lionheart reist nu af naar Zweden om Alexander Gustafsson uit te dagen in Stockholm. Smith heeft geen gameplan, hij wil gewoon iets vernietigen.

Vernietigen
In gesprek met Luke Thomas tijdens de laatste editie van The MMA Hour laat Smith weten dat hij gewoon iets wil vernietigen en dat het niet persoonlijk is.

''Om eerlijk te zijn, het maakt mij geen f*ck uit wat er gaat gebeuren in dit gevecht, ik wil gewoon iets vernietigen,'' aldus Smith. ''Ik wil gewoon presteren en niet anders. Ik wil hem zoveel mogelijk raken. Ik wil hem slaan waar het kan, wil hem trappen waar het kan en als hij in de buurt komt dan sleur ik hem naar de f*cking grond. Als hij dan opstaat dan doen we het nog een keer. Dat is het enige dat ik wil doen, ik wil presteren. We zien wel wat er gaat gebeuren want het is niets persoonlijks naar Alex. Het gaat om mij. Ik wil een pauze nemen maar ik kan het niet met dit brandend gevoel in mijn maag.''

''Ik hem gewoon een gevoel waarin ik iets moet vernietigen,'' vervolgde Smith. ''Dus het maakt mij niet uit wat er gaat gebeuren, ik moet dit gevoel gewoon uit mijn maag krijgen en het houd me in de avond wakker. Het maakt mij gewoon niet uit. Het is nu toevallig tegen Alex, maar het hadden ook tien andere gasten kunnen zijn.''

Geen gameplan
Lionheart laat weten dat hij geen gameplan heeft en dat hij vecht op druk en instinct.

''Er is geen gameplan. Mijn laatste twee partijen was ik teveel bezig met de gameplan waardoor ik te veel aan het nadenken was. Ik vecht op instinct en dat heb ik altijd gedaan. Ik ben iemand die veel druk zet en met flinke stoten zwaait. Ik kan een hele goede schone striker zijn maar diep van binnen ben ik gewoon niet zo. Ik denk dat ik tegen Jones iemand probeerde te zijn die ik niet was.''

UFC Fight Night 153 Gustafsson vs. Smith, 1 juni 2019, Ericsson Globe, Stockholm, Zweden

Main Card
Alexander Gustafsson vs. Anthonty Smith
Volkan Oezdemir vs. Ilir Latifi
Jimmi Manuwa vs. Aleksander Rakic
Makwan Amirkhani vs. Chris Fishgold
Damir Hadzovic vs. Christos Giagos
Daniel Teymur vs. Sung-Bin Jo

Preliminary Card
Rostem Akman vs. Sergey Khandozhko
Tonya Evinger vs. Lina Länsberg
Stevie Ray vs. Leonardo Santos
Nick Hein vs. Frank Camacho
Bea Malecki vs. Eduarda Santana
Darko Stosic vs. Devin Clark
Joel Alvarez Danilo Belluardo
REACTIES