next event
search
Alistair Overeem mikt op UFC 243 in Melbourne, AustraliëBron foto: Mixfight European Fight Network

Alistair Overeem mikt op UFC 243 in Melbourne, Australië

Jul 17, 2019 Alistair Overeem hoopt in actie te komen op #UFC243 in Melbourne, Australië. Het evenement zal plaatsvinden op 5 oktober. What's next voor Overeem?
Alistair Overeem heeft de weg omhoog weer gevonden via een Russische zegereeks. Zowel Sergei Pavlovich als Aleksei Oleinik moesten hun meerdere kennen in 'The Reem'. Te gast bij de podcast van Spike x Vechtersbazen praat Overeem onder andere over zijn toekomst, Rico vs. Badr en de toekomst van de vechtsport in Nederland.

UFC 243
The Reem mikt in oktober op een terugkeer in de UFC-Octagon. Hier zal UFC 243 plaatsvinden in Melbourne, Australië. UFC Middleweightkampioen zal in het Main Event zijn titel verdedigen tegen interim UFC Middleweightkampioen Israel Adesanya. Overeem geeft aan dat het een groot evenement wordt met 55.000 fans. In 2015 vochten Ronda Rousey en Holly Holm in Melbourne, Australië op UFC 193. Hier werd toen het record gezet op 56.214 aanwezige fans.

''Ik mik op 5 oktober in Melbourne,'' aldus Overeem. ''Daar gaat de UFC een groot evenement neerzetten met (UFC Middleweightkampioen red.) Robert Whittaker en (interim UFC Middleweightkampioen red.) Israel Adesanya, 55.000 man, dat wordt vet en ik heb daar zin in, om daar ook te vechten. Maar er is staat nog niks. Het is een beetje kijken welke tegenstander er dan beschikbaar is. Mij maakt het niet uit, de UFC komt met iets en dat is het dan, dus ik weet niet waarmee ze gaan komen.''

100 partijen
Overeem zit momenteel op 90 officiële partijen en heeft onlangs een nieuw contract getekend van zes partijen. Hierdoor zal de teller van zijn actieve loopbaan 'waarschijnlijk' stoppen op 96, tenzij hij nog verleidt kan worden om de magische grens van 100 te bereiken.

''Trainen eten slapen en vol focus op die wedstrijden. Daarna zal ik, denk ik misschien wel stoppen. Dan heb ik 25 jaar competitie erop, mijn eerste wedstrijd was in '97. En ik denk ja, na 25 jaar vechten op een gegeven moment is het klaar. Ik denk 2,5 jaar ongeveer en dan zit ik op 96 wedstrijden dus er zou een argument kunnen zijn van; 'Doe er nog vier om het te brengen naar de 100', maar daar ben ik nog niet over uit. Ik denk dat ik het niet ga doen.''

Spike x Vechtersbazen
Spike en Vechtersbazen hebben de handen ineen geslagen om een nieuwe podcast op te zetten. Vechtersbazen presentator Dennis Kornman wordt hierin vergezeld door oud Strikeforce Women's Bantamweightkampioene Marloes Coenen.

De afleveringen zijn elke maandag vanaf 16.00u. te volgen via het YouTube kanaal van Spike Sports NL of je kunt kiezen voor de audio uitzending in de vorm van een podcast. De samenwerking is inmiddels een maand oud en eerder kwamen Bert Kops, Nieky Holzken, Gegard Mousasi en Mike Passanier langs in de studio. Aarzel dan ook niet om deze terug te kijken!REACTIES