next event
search
Cris Cyborg wil publiekelijk excuses van Dana White en Joe RoganBron foto:

Cris Cyborg wil publiekelijk excuses van Dana White en Joe Rogan

Jul 30, 2019 Cris Cyborg wil eerst een publiekelijk excuus voordat ze nadenkt over een nieuw UFC-contract. Zien we Cyborg nog terug in de UFC?
De relatie tussen voormalig UFC Women's Featherweightkampioene Cris Cyborg en UFC-president Dana White is nooit goed geweest en daar lijkt op korte termijn ook geen verandering in te komen. Afgelopen weekend wist Cyborg zich dominant te revancheren van haar eerste verlies in dertien jaar. Na haar overwinning besloot ze de strijd aan te gaan met White en Joe Rogan door een filmpje online te zetten waarin beledigende dingen worden gezegd over haar,  

Oud
De uitspraken dateren van 2014 en 2015. Tijdens een persconferentie van UFC 172 gaf White aan dat Cyborg eruitzag als Wanderlei Silva in een jurk en deed vervolgens na hoe Cyborg liep. Joe Rogan zei gekscherend tijdens de 723e aflevering van zijn podcast dat Cyborg een lul had. White was hier onder andere te gast en moest hierom lachen. Rogan bood een week later publiekelijk zijn excuses aan via een interview en heeft ook persoonlijk zijn excuses aangeboden.

Excuus
In gesprek met Ariel Helwani laat Cyborg weten dat ze de UFC drie maanden de tijd geeft voordat ze verder gaat kijken. Echter, wil ze eerst een publiekelijk excuus van White en Rogan voordat ze überhaupt gaat nadenken om een nieuw UFC-contract te tekenen.

''Natuurlijk moet hij zijn excuses aanbieden,'' aldus Cyborg. ''Hij heeft een familie en kinderen en als hij eerlijk is dan moet hij dit wel doen. Ik weet niet of hij een hart heeft maar hij raakt hier niet alleen mij mee, hij raak hier ook de mensen om mij heen mee, mijn familie en dat klopt niet. Hij wil zijn familie altijd overal buiten houden, maar zoals hij dit doet, dan heeft dat ook effect op mijn familie.''

''Publiekelijk,'' vervolgde Cyborg. ''Het is makkelijk om het privé te doen wanneer er geen camera's bij zijn. Nee, wil je over mij praten, over hoe ik een lul heb, dan moet je er publiekelijk over praten. Je bent geen man, voor mij ben je geen man. Als Joe Rogan een man is, dan biedt hij publiekelijk zijn excuses aan en niet in mijn oor.''
REACTIES