next event
search
Dana White over Nunes vs. Cyborg 2: 'Dat is het gevecht dat ik wil maken'Bron foto: Esther Lin - MMA Fighting

Dana White over Nunes vs. Cyborg 2: 'Dat is het gevecht dat ik wil maken'

Jul 29, 2019 UFC-president Dana White heeft nu toch oren voor een rematch tussen UFC Women's Featherweightkampioene Amanda Nunes en voormalig UFC-kampioene Cris Cyborg. Who you got?
Dana White heeft zich de afgelopen tijd meermaals uitgesproken over het feit dat voormalig UFC Women's Featherweightkampioene Cris Cyborg geen rematch wil met de Champ Champ Amanda Nunes. Echter, lijkt hij nu van mening veranderd na Cyborg's dominante overwinning over de ongeslagen Felicia Spencer afgelopen weekend, op UFC 240.

Rematch
Tijdens de UFC 240 post fight persconferentie laat White weten dat hij de rematch tussen Nunes en Cyborg wil maken en dat hij bijna altijd een gevecht rondmaakt als het moet.

''Dat klinkt goed, daar houd ik van, dat is het gevecht om te maken,'' aldus White. ''Dat is het gevecht dat ik wil maken. Dus we zullen zien wat we kunnen doen, ik hoop het.''

''Als dat echt waar is, als dat echt het gevecht is die ze wil hebben, dan zie ik niet in hoe we dit niet kunnen doen. Als je naar mijn geschiedenis kijkt van de afgelopen 20 jaar, hoeveel partijen heb ik niet gemaakt? Ik denk dat het er maar één is. Er is één gevecht die ik niet heb gemaakt. We hebben nooit de Rus, Fedor (Emelianenko red.) gehad. Ik probeerde een gevecht te maken tussen Fedor en Brock (Lesnar red.). Dat is de enige partij die ik niet heb gemaakt.''

Makkelijke gevechten
Echter, laat White in een later interview met Brett Okamoto van ESPN weer een kritisch puntje vallen over Cyborg. De UFC-president is nog steeds van mening dat Cyborg liever makkelijkere partijen vecht.

''Amanda Nunes was mij constant berichten aan het sturen. Ze zei steeds; 'Zorg dat ze het gevecht aanneemt, zorg dat ze het gevecht aanneemt.' Ik weet dat Cyborg denkt dat ik altijd negatief praat over haar, maar dat is niet zo. Ik praat gewoon over de feiten. Nadat ik haar deze avond heb zien vechten en haar laatste gevecht, dan neem ik het haar niet kwalijk dat ze niet met Amanda wil vechten. Als Amanda Nunes daar vanavond stond, je weet wel...''

''Cyborg loopt al een tijd mee,'' vervolgde White. ''Mijn eerlijke mening, ik denk dat ze (Cyborg red.)  wat makkelijkere gevechten wil en daar is niets mis mee. Veel vechters zijn verder gegaan via makkelijkere gevechten en daar is niets mis mee. Wanneer je een bepaalde leeftijd bereikt, op een bepaald punt aankomt in je carrière en je ziet eruit zoals Cris er vanavond uitzag. Als dat Amanda Nunes was, dan was het een heel ander verhaal. Dat neem ik haar niet kwalijk. Ik bekritiseer haar niet daarvoor, maar dit zijn de feiten. En het feit is, ik zal het gevecht maken als ze wil vechten met Amanda en Amanda wil het ook.'' 

Call out
Cyborg moest voor het eerst sinds dertien jaar (MMA-record red.) weer terugkomen van een verliespartij. Haar verloren titelgevecht met Amanda Nunes was pas haar tweede MMA-verlies uit haar carrière. Na haar gevecht droeg Cyborg een shirt met de tekst; Cyborg vs. Nunes coming Jan 2020. UFC Women's Featherweightkampioene Amanda Nunes accepteerde vervolgens de rematch via Twitter.

(Ariel Helwani red.)REACTIES