next event
search
Johnny Walker over Jon Jones: 'Hij is bang om tegen een onbekende kerel te verliezen 'Bron foto: Jason Silva - USA Today Sports

Johnny Walker over Jon Jones: 'Hij is bang om tegen een onbekende kerel te verliezen '

Jul 16, 2019 Johnny Walker laat weten dat Jon Jones bang voor hem is, en dat hij Francis Ngannou wil treffen. What's next voor Johnny Walker?
Johnny Walker is één van de veel belovende talenten die opkomen in de UFC Light Heavyweightdivisie. De Braziliaan is bezig aan een sterke reeks van negen overwinningen. Walker kwam de UFC binnen via de Braziliaanse editie van Dana White's Contender Series. Sindsdien won hij drie partijen via een eerste ronde KO/TKO.

Jon Jones
UFC Light Heavyweightkampioen Jon Jones verdedigde onlangs zijn titel op UFC 239 tegen Thiago Santos via split decision. Momenteel is er geen duidelijke uitdager voor Bones waardoor meerdere namen naar voren worden geschoven, zo ook Johnny Walker' naam. Via Twitter reageerde Jones op de situatie.


In gesprek met MMA Fighting laat Walker weten dat Jones bang is om tegen een onbekende kerel te verliezen.

''Nou, hij heeft wel gelijk,'' aldus Walker. ''Ik heb nog steeds niet veel gedaan in de UFC, maar er zijn niet veel gasten die mij een uitdaging bezorgen. Ik hoef niet een top 5 tegenstander te verslaan. Mensen praten te veel onzin. Mensen zeggen dat ik geen jiu-jitsu heb, dat ik niet kan worstelen. Ze zeggen dat ik tegen een worstelaar moet vechten. De laatste keer dat ik tegen een worstelaar vocht duurde het vijf seconden. Ik ben klaar voor hem (Jones red.) en ik weet dat ik een grote uitdaging zal zijn. Hij is denk ik bang om tegen een onbekende kerel te verliezen.''

Francis Ngannou
Walker is hersteld van een schouderblessure die hij opliep wegens het te uitbundig vieren van zijn overwinning op Misha Cirkunov. De Braziliaan wil snel terugkeren in de Octagon en staat zelfs open om Francis Ngannou te treffen.

''Ik wil graag indruk maken op de fans door Francis Ngannou te verslaan. Hij is een machine, zoveel mensen zijn onder de indruk van zijn stootkracht en de manier hoe hij partijen beëindigt. Mensen zijn bang om tegen hem te vechten. Ik ben niet bang om tegen hem te vechten. We hebben dezelfde stootkracht. Ik heb de test gedaan op de UFC Performance Institute. Ik kwam van een schouderoperatie af en had bijna dezelfde cijfers als hem, dus ik heb dezelfde stootkracht als hem of zelfs meer. Ik kan hem zeker verslaan.''
REACTIES