next event
search
Julia Budd wil Gabi Garcia treffen op Rizin evenement in JapanBron foto:

Julia Budd wil Gabi Garcia treffen op Rizin evenement in Japan

Jul 17, 2019 Bellator Women's Featherweightkampioen Julia Budd zet zinnen op Gabi Garcia. Garcia reageert op de uitdaging. #Bellator #Rizin
Bellator MMA Women's Featherweightkampioene Julia Budd wist haar titel afgelopen weekend succesvol te verdedigen, tegen Olga Rubin. The Jewel denkt nu over een uitstapje naar Rizin om Gabi Garcia te treffen.

Bellator x Rizin
Bellator MMA en Rizin hebben een goede verstandhouding. Het Rizin nieuwjaarsevenement van vorig jaar ging tussen de toenmalig Bellator Bantamweightkampioen Darrion Caldwell en Kyoji Horiguchi, voor de inauguratie van de Rizin Bantamweighttitel. Zes maanden later stond de Bellator-titel op het spel. Beide keren won Horiguchi. Dit jaar wil Budd deelnemen aan het nieuwjaarsevenement van Rizin (Rizin 21 red.) en hoopt daar Gabi Garcia te treffen.

''Nieuwjaarsavond in Tokio? Zeker weten!,'' aldus Budd aan MMA Junkie. ''Het maakt mij enthousiast. We hebben er al overgepraat en ik wil dat echt gaan doen. Ik houd ervan dat Bellator en Rizin een goede relatie hebben. Dat is geweldig. Ik wil dat gevecht (vs. Gabi Garcia red.) graag eerst en daarna Leslie Smith.''

Uitdaging
Garcia, die op papier een Light Heavyweight is, laat in gesprek met MMA Fighting weten open te staan voor een confrontatie met de Bellator kampioene. Het zal dan echter voor haar een uitdaging zijn en niet voor Budd.

''40 pond is veel, maar als ze erom vraagt,'' aldus Garcia. ''Kijk uit met wat je wenst. Ik vraag nooit om tegenstanders, zij is degene die hierom vraagt. Ik kan morgen al tegen haar vechten. Ik heb veel respect voor haar maar ze heeft geen idee waar ze om vraagt.''

''Ondanks mijn blessure werk ik elke dag aan mijn striking omdat ik me daarop moet ontwikkelen,'' vervolgde Garcia. ''Ik train elke dag op boksen en Muay Thai en ik ben ook bezig met mijn worsteltrainingen. Ze is een goede vechtster maar ik weet zeker dat ik haar versla. Ze praat over het verschil in grote en dat het een uitdaging is voor haar, maar het is een uitdaging voor mij. Ze is ongeslagen sinds 2011 en heeft veel meer ervaring dan ik. Ze heeft tegen grote namen gevochten dus tegen haar vechten zal een grote uitdaging zijn voor mij.''REACTIES