next event
search
Colby Covington: 'Dit gevecht is heel persoonlijk voor mij'Bron foto:

Colby Covington: 'Dit gevecht is heel persoonlijk voor mij'

Aug 1, 2019 Voormalig interim UFC Welterweightkampioen treft voormalig UFC Welterweightkampioen Robbie Lawler. Who you got? #UFCNewark
Colby Covington zal na dertien maanden weer de UFC-Octagon instappen. Chaos won de interim UFC Welterweighttitel in zijn laatste partij maar zag deze gestript worden omdat hij niet instaat was om tegen toenmalig UFC-kampioen Tyron Woodley te vechten. Dit weekend staat hij tegenover Robbie Lawler en dat is voor hem persoonlijk.

Teamgenoten
Voormalig UFC-kampioen Lawler werd groot bij American Top Team (ATT red.) waar hij onder andere teamgenoot was van Covington. Chaos is nog steeds niet vergeten dat Lawler het team de rug toe keerde en laat in gesprek met FanSided weten dat het persoonlijk is.

''Dit gevecht is heel persoonlijk voor mij,'' aldus Covington. ''We zijn voormalig teamgenoten die veranderd zijn in vijanden en rivalen, daar is een reden voor snap je. Wij hebben hem bij American Top Team opgebouwd, Dan Lambert heeft hem alles gegeven wat hij maar kon wensen in de vorm van trainingspartners, trainingskosten, coaches, alles de beste ter wereld. ATT heeft Robbie Lawler meer gegeven dan wie dan ook in de geschiedenis van ATT. Dus voor hem om één gevecht te verliezen, dan zijn rug te keren naar ATT en niet de mensen helpt die hem hebben geholpen. Dat is waarom dit persoonlijk is voor mij. Dus nu moet ik zijn hoofd bezorgen aan Dan Lambert want dat vroeg hij aan mij.''

Voorspelling
Covington voorspelt een knockout en wil daarna gelijk doorschakelen om de onbetwiste UFC-titel op te halen van UFC Welterweightkampioen Kamaru Usman.

''Mijn voorspelling voor dit gevecht is dat hij knockout gaat. Weetje, Robbie gaat te emotioneel komen, hij zal flink met stoten komen zwaaien en dan gaat hij gepakt worden. Ik zal hem pakken en dan is het voorbij. Daarna gaan we door naar Marty Fakenews (Usman red.) op 2 november, live op PPV in de Madison Square Garden.''

UFC on ESPN 5: Covington vs. Lawler, 3 augustus 2019, Prudential center, Newark, Amerika

Main Card
#2 Colby Covington vs. #11 Robbie Lawler | Welterweight gevecht
Jim Miller vs. Clay Guida | Lightweight gevecht
Joaquim Silva vs. Nasrat Haqparast | Lightweight gevecht
Trevin Giles vs. Gerald Meerschaert | Middleweight gevecht
Scott Holtzman vs. Dong Hyun Ma | Lightweight gevecht
Darko Stosic vs. Kennedy Nzechukwu | Light Heavyweight gevecht

Preliminary Card
Mickey Gall vs. Salim Touahri | Welterweight gevecht
#15 Antonina Shevchenko vs. Lucia Pudilova | Women's Flyweight gevecht
#9 Jordan Espinosa vs. #14 Matt Schnell | Flyweight gevecht
#9 Lauren Murphy vs. #10 Mara Romero Borella | Women's Flyweight gevecht
Claudio Silva vs. Cole Williams | Welterweight gevecht
Miranda Granger vs. Hannah Goldy | Women's Flyweight gevechtREACTIES