next event
search
Frankie Edgar maakt stap naar BantamweightdivisieBron foto: MMA Fighting

Frankie Edgar maakt stap naar Bantamweightdivisie

Aug 8, 2019 Voormalig UFC Lightweightkampioen Frankie Edgar gaat uitkomen in de 135-pond divisie. What's next?
UFC Lightweightkampioen Frankie Edgar zal voor de tweede keer in zijn carrière switchen van gewichtsklassen. In eerste instantie zakte The Answer van lightweight naar featherweight en nu wordt de stap gemaakt naar bantamweight.

Nieuw begin
In gesprek met ESPN laat coach Mark Henry weten dat het een verstandige keuze is om te vechten met vechters van zijn eigen lengte.

''Het voelt als een nieuw begin voor ons,'' aldus Henry. ''Ik houd van hem en ik voel dat het veiliger is voor hem op 135 (pond red.). Hij doet het altijd beter tegen vechters van zijn eigen lengte. Wanneer hij tegen gasten vecht met hetzelfde hoogte en bereik, soms wegen ze nog steeds meer maar ik voel dat het dan eerlijker is. Hij hoefde amper gewicht te verliezen voor feahterweight. Ik denk dat hij tijdens zijn laatste kamp rond de 152 ponds zat een paar weken voor het gevecht en toen was hij nog niet eens begonnen met cutten.''

Frankie Edgar
The Answer kroonde zich in 2010 tot UFC Lightweightkampioen nadat hij B.J. Penn versloeg. Hij wist zijn titel vervolgens drie keer te verdedigen tegen B.J. Penn en Gray Maynard 2x. Ook in de featherweightdivisie streed hij om het goud. Twee keer moest hij zijn meerdere kennen in voormalig UFC Featherweightkampioen José Aldo en twee weken geleden was ook UFC Featherweightkampioen Max Holloway te sterk. The Answer bracht het nieuws ook naar buiten.''De aap is uit de mouw,'' aldus Edgar. ''ik ben mijn hele carrière wat onwillig geweest om gewicht te cutten maar ik voel dat dit het juiste moment is. Enthousiast voor een nieuw begin!'' 
REACTIES