next event
search
Kayla Harrison: 'Ik zal Cris Cyborg verslaan als ze naar PFL komt'Bron foto: MMA Fighting

Kayla Harrison: 'Ik zal Cris Cyborg verslaan als ze naar PFL komt'

Aug 8, 2019 De tweevoudig Olympisch Judo-kampioen Kayla Harrison hoopt dat Cris Cyborg naar de Professional Fighters League komt. Who you got?
Kayla Harrison wordt gezien als de nieuwe Ronda Rousey van het MMA. Alleen waar Rousey brons won op de Olympische spelen ging Harrison er tweemaal vandoor met Olympisch goud. Ze maakt nu naam bij de Professional Fighters League waar ze een MMA-record heeft opgebouwd van 5-0. Harrison denkt dat Cyborg ideaal past bij PFL.

Verslaan
In gesprek met TMZ Sports laat Harrison weten dat ze Cyborg graag naar PFL ziet komen. Ze is daarnaast ook zelfverzekerd dat ze de voormalig UFC Women's Featherweightkampioene zal verslaan.

''Ik denk dat ze goed past bij PFL,'' aldus Harrison. ''Ten eerste is het op 155 pond dus ze zal niet dood gaan om het gewicht te cutten dat ze moet doen op 145 pond. Ik zal Cris Cyborg verslaan als ze naar PFL komt en ik denk niet dat een andere organisatie haar dat kan bieden. Plus als je wint, dan ga je door naar de volgende ronde, dus ze hoeft zich geen zorgen te maken of promoters haar mogen of niet. Als je wint dan ga je door.''

Analyse
Harrison is niet onder de indruk van Cyborg's striking game en analyseert de Brazilaanse.

''Ik zou niet zeggen dat ze geweldig is in striking. Ik zou zeggen dat ze groot, sterk en krachtig is maar ze beweegt haar hoofd niet, ze komt recht vooruit. Ze is zeker een brawler. Mijn doel is om de beste MMA-vechter te worden in de wereld. Je moet dan technisch worden, je moet well-rounded worden dus ik werk aan alle details. Ik zal wellicht nooit de beste striker worden maar ik zal werelds beste MMA-vechter worden en dat betekent dat je alles samen moet kunnen voegen op een artistieke manier.''

Uitnodiging
Tot slot wendt Harrison zich tot Cyborg en nodigt ze haar uit om naar PFL te komen.

''Hi Chris, luister, ik hoorde dat je je baan bent kwijt geraakt maar als je geintereerd bent, de PFL heeft een hele speciale plek voor jou.''

Halve Finale
Harrison is dit seizoen begonnen aan de jacht op de PFL Women's Lightweighttitel. In de Regular Season versloeg ze Larissa Pacheco via unanimous decision en Morgan Frier via eerste ronde submission. Hierdoor kwalificeerde Harrison zich met 9 punten voor de halve finales. Op 11 oktober 2019 zal haar halve finale plaatsvinden. In het Mandalay Bay Events Center zal ze Genah Fabian treffen.
REACTIES