next event
search
Thiago Santos: 'Er moet een rematch komen met Jon Jones'Bron foto: MMA Junkie

Thiago Santos: 'Er moet een rematch komen met Jon Jones'

Aug 8, 2019 Thiago Santos vocht zich naar een split decision verlies tegen UFC Light Heavyweightkampioen Jon Jones, met een geblesseerde knie. Rematch?
Thiago Santos liet in zijn gevecht met UFC Light Heavyweightkampioen Jon Jones zien dat hij beschikt over een immens vechtershart. Vier rondes lang bleef hij door vechten met een geblesseerde knie en wist hij zelfs te winnen volgens één jurylid. Uiteindelijk verloor hij via een split decision en wil hij een rematch.

Gewonnen
In gesprek met ESPN laat Santos weten dat hij de partij gewonnen had, maar dat hij begrijpt dat de uitdager meer moet doen om een decision over de streep te slepen.

''Het is moeilijk voor mij om ernaar te kijken,'' aldus Santos. ''Daarom heeft het zolang geduurd voordat ik het heb terug gekeken. Als ik de jury was dan had ik de partij aan Thiago Santos gegeven. Ik denk dat ik rondes 1,2 en 5 had gewonnen, het feit dat Jones de kampioen is heeft meegewogen bij de jury's beslissing. Ik denk dat de uitdager meer moet doen om de titel af te pakken van de kampioen.''

''Er moet een rematch komen, '' vervolgde Santos. ''Zodra ik weer 100% ben moeten we weer in de Octagon stappen om te kijken wie de echte winnaar is.''

Knieën
Marreta liet zien dat hij beschikt over een groot vechtershart en vocht vier rondes door met een geblesseerde linkerknie. Ook zijn rechterknie, die voor het gevecht al geopereerd was, kwam gehavend uit de strijd. De schade aan zijn linkerknie was echter groots. Santos hield een gescheurde ACL (voorste kruisband red.), MCL (mediale collaterale ligament red.), PCL (achterste kruisband red.) en zijn meniscus was ingescheurd. Ook zijn rechter meniscus moest onder het mes wegens een scheur. Santos gaat zich eerst focussen op zijn herstel voordat hij verder gaat denken.

''Het is lastig hoe de UFC naar decision kijkt soms, maar ik ben eerst gefocust op mijn herstel en wanneer ik weer gezond ben dan zal mijn focus weer liggen op kampioen te worden. Ik zal sterker terugkomen om dat te verwezenlijken.''
REACTIES