next event
search
UFC 241 Free Fight: Stipe Miocic vs Daniel Cormier 1Bron foto: UFC

UFC 241 Free Fight: Stipe Miocic vs Daniel Cormier 1

Aug 13, 2019 Check hier een #UFC241 Free Fight: Stipe Miocic vs Daniel Cormier. UFC Heavyweightkampioen Daniel Cormier zet zijn titel op het spel in een rematch met Miocic. #UFC241
UFC Heavyweightkampioen Daniel Cormier (40) kwam in 2013 de UFC binnen nadat Zuffa Strikeforce had overgenomen. DC begon zijn UFC-carriere in de heavyweightdivisie met een ongeslagen record. Na overwinning over Frank Mir en Roy Nelson besloot Cormier af te zakken naar de LHW-divisie omdat hij vriend en trainingspartner Cain Velasquez niet wilde treffen. Zijn eerste titelgevecht betekende gelijk zijn eerste MMA-verlies. UFC Light Heavyweightkampioen Jon Jones wist een unanimous decision overwinning te boeken tegen DC. Na het wegvallen van Jones nam Cormier de divisie over. Hij streed met Anthony Johnson om de vacante UFC-titel en won via een derde ronde submission. Vervolgens wist hij zijn titel te verdedigen tegen Alexander Gustafsson, Anthony Johnson en Volkan Oezdemir. Tussendoor verloor hij zijn titel in een rematch met Jones, maar kreeg hij de titel terug nadat Bones positief testte op turinabol. Vorig jaar wist hij zich te kronen tot de tweede gelijktijdige twee-divisie kampioen uit de geschiedenis van de organisatie. DC hield zowel de UFC Light Heavyweighttitel als de UFC Heavyweighttitel. Cormier is echter de eerste gelijktijdige twee-divisie kampioen die beide titels heeft verdedigd. DC is de pound-for-pound nr.1 van de UFC. Hij heeft een MMA-record van 22-1 (1 NC), UFC 11-1 (1 NC)

UFC 241: Cormier vs. Miocic 2, 17 augustus 2019, Honda Center, Anaheim, Amerika

Main Card
(C) Daniel Cormier vs. #1 Stipe Miocic | UFC Heavyweight titelgevecht
#8 Anthony Pettis vs. Nate Diaz | Welterweight gevecht
#2 Yoel Romero vs. #7 Paulo Costa | Middleweight gevecht
Gabriel Benitez vs. Sodiq Yusuff | Featherweight gevecht
#8 Derek Brunson vs. #10 Ian Heinisch | Middleweight gevecht

Preliminary Card
Devonte Smith vs. Clay Collard | Lightweight gevecht
#3 Raphael Assunçao vs. #9 Corey Sandhagen | Bantamweight gevecht
Christos Giagos vs. Drakkar Klose | Lightweight gevecht
Manny Bermudez vs. Casey Kenney | Bantamweight gevecht

Early Preliminary Card
Hannah Cifers vs. Jodie Esquibel | Women's Strawweight gevecht
Kyung Ho Kang vs. Brandon Davis | Bantamweight gevecht
Sabina Mazo vs. Shana Dobson | Women's Flyweight gevechtREACTIES