next event
search
Weili Zhang schrijft geschiedenis als eerste Chinese UFC-kampioenBron foto: MMA Fighting

Weili Zhang schrijft geschiedenis als eerste Chinese UFC-kampioen

Aug 31, 2019 Weili Zhang is de nieuwe UFC Women's Strawweightkampioene van de UFC #UFCShenzen #UFCChina
Weili Zhang gaat vanaf nu door het leven als de UFC Women's Strawweightkampioene. Magnum had slechts 42 seconden nodig om voormalig UFC Women's Strawweightkampioene Jessica Andrade te verslaan. Ze wist hier tevens een Performance of the Night bonus mee te winnen.

Eerste Chinese kampioen
Met de overwinning van Zhang heeft de UFC een nieuwe troef in handen om de Chinese markt te veroveren. Magnum heeft de eer om als eerste Chinese atleet het UFC-goud te hebben. Met de overwinning heeft ze ook haar zegereeks uitgebreid naar 20 partijen. Alleen haar professioneel MMA-debuut ging verloren. Sindsdien is ze zes jaar en 20 partijen ongeslagen.

Zhang vocht het grootste gedeelte van haar carrière voor Kunlun Fight MMA waar ze grote moeite ondervond om tegenstanders te vinden en vandaag liet ze nogmaals zien waarom dit was. Zhang kan na haar  Kunlun Fight MMA - en Top FC Strawweighttitel een derde titel toevoegen aan haar lijst.


REACTIES