next event
search
Who's Next: UFC 241Bron foto:

Who's Next: UFC 241

Aug 19, 2019 We trekken Sean Shelby's schoenen aan en gaan kijken welke matches we kunnen maken voor de winnaars van UFC 241.

Dit weekend was de octagon neergestreken in de Honda Center in Anaheim, Californië voor UFC 241. Er stonden vijf partijen op de main card met in het main event een rematch tussen Stipe Miocic en Daniel Cormier.

Derek Brunson (#8) vs. Kelvin Gastelum (#3)
De eerste tien seconden van de partij had Brunson het even te verduren toen Ian Heinisch vol uitkwam en een headkick landde waar hij door aangeslagen was, maar Brunson wist zichzelf te herpakken. Met zijn snelheid, stoten en controle wist hij de partij naar zich toe te trekken. Hij heeft nu twee achtereenvolgende winstpartijen en is wellicht wel weer klaar voor een top 5 tegenstander. Nu zijn er vele atleten in de rankings die al partijen hebben staan behalve Kelvin Gastelum. Gastelum komt van een interim title verlies af tegen Israel Adesanya en zoekt naar een overwinning. Beide mannen hebben een hoog worstel niveau en kracht in hun handen waardoor dit een mooie matchup kan zijn.

Sodiq Yusuff (#?) vs. Mirsad Mektic (#15)
De featherweight heeft hoge ogen getrokken afgelopen weekend met een 1st round TKO over Gabriel Benitez. Yusuff heeft momenteel een win-streak van vijf partijen waarvan drie binnen de UFC. Hij is een product van Dana White's Contender Series en is snel op weg om in de rankings te stijgen. Zijn record staat op 10-1 en heeft van die tien overwinningen zes gewonnen via (T)KO en volgens hemzelf is hij klaar om zijn krachten te meten in de top 15. Laat Mirsad Bektic net op nummer 15 staan die net van een verlies afkomt tegen Josh Emmett. Bektic gaat al even mee in de organisatie en heeft zijn eerste partij in de UFC gevochten 2014. Een kans voor Yusuff om te bewijzen dat hij in  de top 15 hoort en een kans voor Bektic om weer een winst te boeken.

Paulo "The Eraser Costa (#7) vs. Winnaar van Israel Adesanya vs. Robert Whittaker
"The Eraser" heeft zijn grootste overwinning in zijn carrière geboekt dit weekend met een decision winst over Yoel Romero. In een fight of the night was het Costa die achteraf de jury met zich mee kreeg en de overwinning had gekregen in een super close gevecht. Na de partij nam Costa de microfoon en vroeg om een partij tegen de winnaar van Whittaker vs. Adesanya met de boodschap dat ze beide bang zijn voor hem. Hij gaf al aan dat hij in Melbourne aanwezig zal zijn om goed mee te kijken wie zijn volgende tegenstander gaat worden. Ik denk dat weinig mensen zullen haten op deze partij en de fans uiteindelijk de winnaars worden.

Nate Diaz (#?) vs. Jorge Masvidal (#3)
Nate Diaz keerde terug naar de octagon na een afwezigheid van drie jaar maar dat was niet te zien want hij was in super vorm in de partij tegen Anthony Pettis. Je zag dat Diaz in die drie jaar zeker niet stil gezeten had en hij wist de aanvallen van Pettis tegen te gaan en zijn eigen gameplan uit te voeren met veel druk tegen de kooi aan. Diaz liet zien dat hij wel degelijk een "needle mover" is en vroeg na zijn overwinning om een partij voor "The Baddest Motherf*cker Belt" tegen de enige andere gangster in de UFC, Jorge Masvidal. Aangezien Jorge Masvidal geen enkele interesse heeft om tegen Leon Edwards te vechten en voormalig interim kampioen Colby Covington tegen kampioen Kamaru usman gaat vechten lijkt dit een gruwelijke optie. Beide mannen hebben aangeven interesse te hebben in dit gevecht en de fans komen als grootste winnaar uit de bus met deze matchup.

Stipe Miocic (#C) vs. Francis Ngannou (#1)
Stipe Miocic wist zijn verlies vorig jaar te wreken met een TKO in de vierde ronde over Daniel Cormier dit weekend. In een partij waar Miocic echt diep moest gaan om een manier te zoeken om de aanvallen van "DC" tegen te gaan had hij het antwoord gevonden in de vierde ronde, namelijk gruwelijk harde bodyshots. In die ronde wist Miocic ook een TKO te forceren en kijkt nu naar de toekomst. Als "DC" besluit om niet met pensioen te gaan zou je kunnen zeggen laten we een rubbermatch maken maar wij denken dat dat niet het geval gaat zijn. Wij zien liever Miocic vs. Ngannou 2 aangezien Ngannou momenteel rondloopt met een win-streak van drie partijen in de zwaarste divisie van de UFC. In ieder geval zullen de fans in beide gevallen niet teleurgesteld hoeven te zijn.

REACTIES