next event
search
Andy Ruiz Jr. vs. Anthony Joshua 2 | Clash on the DunesBron foto: RTL 7

Andy Ruiz Jr. vs. Anthony Joshua 2 | Clash on the Dunes

Dec 2, 2019 Andy Ruiz Jr. zet dit weekend zijn vier wereldtitels op het spel tegen Anthony Joshua.
De WBA (World Boxing Association red.), IBF (International Boxing Federation red.), IBO (International Boxing Organization red.) en WBO (World Boxing Organization red.) Heavyweight wereldkampioen Andy 'Destroyer' Ruiz Jr. verdedigt dit weekend zijn wereldtitels tegen voormalig kampioen Anthony Joshua.

Underdog
Ruiz Jr. choqueerde eerder dit jaar de bokswereld door de destijds ongeslagen Joshua te onttronen van zijn wereldtitels. De Destroyer was uiteindelijk de derde keus van het management team van Joshua, voor zijn eerste gevecht buiten het Verenigd Koninkrijk. AJ's debuut in Amerika moest oorspronkelijk plaatsvinden tegen Jarrell Miller maar hij kreeg geen licentie van de New York Athletic Commission omdat hij drie keer positief testte voor prestatie bevorderende middelen. Tweede keus Luis Ortiz wees tot twee keer toe een voorstel af waarna de aandacht verschoof naar Ruiz Jr.

De Mexicaan werd gezien als de grote underdog en de ideale sparringspartner voor Joshua's eerste gevecht in Amerika. Een tussendoortje die opgevolgd moest worden met een partij tegen WBC (World Boxing Council red.) Heavyweight wereldkampioen Deontay Wilder. Nog nooit wist een Heavyweight alle grote wereldtitels tegelijk in zijn bezit te hebben. Echter gooide Ruiz Jr. roet in het eten van Joshua door hem te verslaan via een 7e ronde TKO.

RTL 7
De rematch staat gepland voor aanstaande zaterdag en zal plaatsvinden in Saudi Arabië onder de noemer, Clash on the Dunes. RTL 7 zal de rematch verzorgen met een uitgebreid programma. Om 20.00u start de zender met de boksavond via een terugblik op het eerste gevecht. Sylvester Stallone (bekend van de legendarische Rocky boksfilms red.) blikt terug naar de historische avond in juni met Ruiz Jr. en Joshua. Vanaf 21.00u start de uitzending van het titelgevecht. Voor de boks liefhebbers die daarna nog geen genoeg hebben gekregen kunnen blijven hangen want na de rematch begint om 23.00u de boksfilm The Bleeder.

REACTIES