next event
search
Columnist De Limburger reageert op ophefBron foto: GLORY

Columnist De Limburger reageert op ophef

Dec 24, 2019 Eerder op dinsdag 24 december was de column van Marco van Kampen in De Limburger onder de aandacht gekomen van verschillende kickboks-fans. Zowel trainers als journalisten spraken zich uit tegen de column op sociale media.

Zoals je eerder heb kunnen lezen in dit artikel hebben wij de journalist in kwestie de gelegenheid gegeven om zichzelf nader te verklaren. Na meerdere malen zijn e-mail gelezen te hebben, kunnen wij het nog steeds niet met hem eens zijn. Behalve over het feit dat in zijn column enorm wordt gechargeerd, oftewel overdreven.  

Lezersmails
Als we Marco van Kampen moeten geloven heeft hij 60 lezersmails ontvangen, waarvan 95% het eens was met de inhoud van de column. We zouden meer onderzoek moeten doen naar de doelgroep van De Limburger, om te kunnen verklaren waarom dat percentage zo hoog is. Afijn, het zijn (maar) 57 lezersmails op de 31.000 bezoekers en 3,5 miljoen kijkers. Het gaat hier dan ook niet om onze mening, maar om die van meneer van Kampen.  

‘Ongure types’
In de e-mail stelt hij dat het gaat om het ‘verheerlijken van foute figuren’ en gebruikt in dit geval Badr Hari als voorbeeld. Wat betreft de weerzinwekkende manier van het omschrijven van de kickboks-fans stelt de journalist dat hij zelf ‘veel ongure types’ heeft kunnen aanschouwen. Er wordt geschuild achter een ‘gebruikelijke stijl’ en ‘de knipoog’ die volgens Marco vele lezers niet ontgaat. Op deze manier houdt deze journalist juist de vooroordelen in stand, ondanks ‘de knipoog’.  

‘Badr Army’
Tevens vindt meneer van Kampen dat zijn uitspraken bevestigd worden door de fans van ‘voornamelijk Badr Hari’. De negatieve reacties, gescheld en bedreigingen komen volgens hem vooral uit het kamp van de ‘Badr Army’. De vraag is wat Marco verwachtte als reactie op een column vol beledigingen. 

Lees hier zijn reactie:

Dank voor uw reactie.
Van de ophef op de social media heb ik nog niet veel gemerkt, op een aantal retweets op Twitter en scheldpartijtjes op Instagram na. Maar misschien gaat dat nog komen. Wel heb ik inmiddels zo’n zestig lezersmails mogen ontvangen. De tendens zal u misschien verbazen: 95% is het roerend met de inhoud van de column eens.

Om antwoord te geven op uw vraag: de column draait met name om het hedendaagse verschijnsel van het verheerlijken van foute figuren. In dit geval heb ik Badr Hari als voorbeeld genomen. Een veroordeelde crimineel die verschrikkelijke dingen heeft gedaan (ik hoef u vast niet uit te leggen waaraan hij zich schuldig heeft gemaakt), maar toch op het schild wordt gehesen door een hele hoop mensen. Dat kan ik moeilijk begrijpen. In mijn ogen verdient zo’n persoon zo’n groot podium niet en daar heb ik in de column stelling tegen genomen.

U valt waarschijnlijk ook over de typering van zijn fans. Ja, daar zitten veel ongure types tussen, dat heb ik zelf kunnen aanschouwen. En met mij 3,5 miljoen anderen. Dat heb ik op een schertsende manier omschreven, een gebruikelijke stijl in columns. Chargeren om een punt te maken. De knipoog die in zo’n beschrijving zit, ontgaat de meeste lezers gelukkig niet. Maar er zullen altijd personen zijn die daar niet doorheen kunnen prikken.

De paar negatieve reacties die ik heb gekregen, zijn voornamelijk Badr Hari-fans. Die verlagen zich tot simpel gescheld en zelfs bedreigingen. Daar schenk ik geen aandacht aan, die blokkeer ik meteen. Zonder het zelf te beseffen, bevestigen ze echter wél precies wat ik over hen schrijf. De ironie zal u vast niet ontgaan.

U bent de eerste uit de kickboks-scene die mij op fatsoenlijke wijze benadert. Dat geeft te denken, toch? Hoe dan ook, een fatsoenlijke vraag verdient een fatsoenlijk antwoord. Dat heb ik u bij dezen gegeven.
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk