next event
search
De Limburger ‘beledigt’ Badr Hari en kickboks-fansBron foto: ODC - Mixfight European Fight Network

De Limburger ‘beledigt’ Badr Hari en kickboks-fans

Dec 24, 2019 Marco van Kampen journalist van De Limburger schreef zondag 22 december een column vol aannames en beledigingen gericht op kickboks-fans. Na aanleiding van GLORY Collision 2 in het GelreDome afgelopen zaterdag schreef van Kampen zijn gedachtes van zich af.

Verschillende trainers, kickboksers, journalisten en fans laten hun verontwaardiging blijken op sociale media. Zo opent Wilson Boldewijn van de Telegraaf een topic op zijn Facebook: ‘Marco van Kampen heeft een mening over ons. Dat mag maar best kortzichtig.’ Oordeel zelf of zijn mening kortzichtig is. 

Drugsrunners
Zo stelt hij dat ‘tokkies’ en ‘polderpenoze’ zich verzamelde in het GelreDome en dat er ‘voor een fatsoenlijke plek minstens 1200 euro’ moest worden ‘witgewassen’. Ook relateert de journalist de ‘capuchonschoffies’ en plofkraken aan het evenement, want de straat was vrij van ‘knalvuurwerk’, ‘scootertjes van de drugsrunners’ en ‘de pinautomaten waren zowaar plofkraakvrij’. Dit omdat volgens van Kampen de ogen gericht waren op ‘hun held in de ring: Badr Hari’.

Oefenpotjes
Marco vervolgt zijn verhaal met het verleden van Badr Hari en noemt de vechters in de voorbeschouwing ‘voormalige vechtjassen met een taalachterstand’. Het is duidelijk dat de Limburger geen ervaring heeft met de kickbokswereld. Zo noemde hij de prelims en superfights: ‘oefenpotjes om de ergste bloeddorst alvast te lessen’. 

Tuig
Nogmaals haalt de journalist het verleden aan door te stellen dat de ‘favoriete hobby’ van Badr ‘mensen gehandicapt trappen’ is. Dat de verslaggever vond dat je niemand zo’n einde gunt als die van dit gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari, was van Kampen niet mee eens. Deze Limburger gunt het Hari wel. ‘Ik gun het Badr Hair. Tuig van de richel blijft tuig van de richel,’ schrijft hij in zijn column.

Reactie
Met onderstaande e-mail hebben wij een reactie gevraagd van Marco van Kampen van De Limburger:

Beste meneer van Kampen,
Graag wil ik u de mogelijkheid geven om te reageren op alle ophef die uw column op sociale media heeft veroorzaakt. 
Kunt u mij vertellen met welke motivatie u deze column heeft geschreven? En op welke gegevens uw mening is gebaseerd? 
Wellicht is het u ontgaan, maar u heeft voor heel wat verontwaardiging gezorgd onder zowel de 'echte' kickboksliefhebbers als de gemiddelde Nederlander, die ook vol genot naar dit evenement heeft gekeken. Daarom zijn wij benieuwd naar uw achterliggende gedachte. 
Ik hoor graag van u. 

Mochten wij een reactie krijgen, dan delen we deze uiteraard met jullie! Lees de column hier:




REACTIES