next event
search
Rico Verhoeven: 'Ik ben nog nooit zo dichtbij een verlies geweest'Bron foto: Glory Kickboxing

Rico Verhoeven: 'Ik ben nog nooit zo dichtbij een verlies geweest'

Dec 22, 2019 Glory Zwaargewichtkampioen Rico Verhoeven verwacht een derde confrontatie met Badr Hari.
Glory Zwaargewichtkampioen Rico Verhoeven wist ook zijn tweede confrontatie met Badr Hari te winnen. Net als drie jaar geleden kon de Golden Boy niet doorvechten wegens een blessure. The King of Kickboxing werd voor het eerst in zijn Glory-carrière neergeslagen en laat via sociale media weten dat hij heel teleurgesteld is in zichzelf.



Bijna verliezen
Verhoeven is al jarenlang in onneembare vestiging in de Glory zwaargewicht divisie, maar gister moest The King of Kickboxing voor het eerst in zijn Glory-tijdperk omgaan met tegenslag. Tot twee keer toe werd Verhoeven naar de grond gewerkt.  

''We hebben gister beide alles op het spel gezet, door een blessure kon de legende (Hari red.) niet verdergaan en dat is balen, heel erg balen, want ik ben nog nooit zo dichtbij een verlies geweest'', aldus Verhoeven. ''Ik ging twee keer naar de grond. OMG ik ben zo teleurgesteld in mezelf en tegelijkertijd neem ik mijn pet af voor Badr Hari die de fans en mij gegeven heeft waar we zo lang op wachtte, vuurwerk en een echt gevecht, want dat was het. Het draait niet om hoe vaak je valt, het draait om hoe vaak je weer opstaat want het zijn de momenten van tegenslagen die ons definiëren, het draait om hoe we daar mee omgaan.''

Collision 3
Verhoeven laat weten dat de uitslag uiteindelijk niet belangrijk is, maar dat gezondheid en familie voorop staat. Tot slot laat hij weten dat de twee elkaar nog eens zullen ontmoeten.

''Deze overwinning of verlies, hoe je het ook wil bekijken, het is niet belangrijk. Veilig thuiskomen bij de mensen waarvan je houdt, is waar het omdraait. Badr ik wil je bedanken voor een geweldig gevecht en ik hoop dat je snel beter bent. We zullen elkaar weer tegenkomen.''



REACTIES