next event
search
Jairzinho Rozenstruik: 'Ik zag dat hij out was en daarom liep ik weg'Bron foto:

Jairzinho Rozenstruik: 'Ik zag dat hij out was en daarom liep ik weg'

Dec 10, 2019 Jairzinho Rozenstruik stapte uit respect voor Alistair Overeem weg na zijn verwoestende stoot.
Jairzinho Rozenstruik won afgelopen weekend het grootste gevecht uit zijn MMA-carrière. Met nog tien seconden op de klok trok Bigi Boy nog een keer ten aanval voor een alles-of-niets stoot om een zeker lijkend verlies te voorkomen, met succes.

Respect
Na zijn verwoestende stoot besloot Rozenstruik weg te lopen in plaats van door te gaan tot een ground-and-pound. De scheidsrechter had de partij op dat moment nog niet gestopt, maar uit respect voor Overeem liep Bigi Boy weg.

''Ik zag dat hij out was en daarom liep ik weg'', aldus Rozenstruik tijdens de Ariel Helwani MMA Show. ''Ik zag de schade. Ik zag hem en ging weer voor de rechter (stoot red.), daarna zag ik hem neer gaan. Ik draaide mij om en liep weg. De scheids rende naar mij toe dus liep ik weg. Ik kan hem niet blijven raken, ik gaf hem respect.''

Vijfde ronde
Rozenstruik wist dat hij achterstond voordat de vijfde ronde begon. Trainer Michael Babb gaf hem de broodnodige 'trap onder de kont' om hem wakker te schudden.

''Ik wist dat ik achterstond, dat ik het gevecht aan het verliezen was. De coach bleef maar zeggen, 'Wil je dit gevecht winnen?', In de laatste ronde gaf hij mij een trap onder de kont, en ik had zoiets van, 'Ja, het is nog niet voorbij tot het voorbij is.''

Francis Ngannou
Rozenstruik heeft mogelijk zijn gewenste partij binnenboord nu Ngannou de uitdaging heeft geaccepteerd.

''Ja ik ben blij en enthousiast over dat gevecht. Ik stap de gym in en zorg dat ik daar klaar voor ben. Hij heeft gereageerd, dus ik kan niet wachten tot dit gevecht geregeld is. Het zou kunnen (Nr. 1 titeluitdagers gevecht red.), maar dat maakt voor mij niet uit, ik wil gewoon tegen hem vechten. Maar het zou goed zijn. Als ik mag vechten voor The Baddest Man on the Planet,  en dan voor de titel, dat doe ik dan gelijk. Ik wil rond maart/april weer vechten.




REACTIES