next event
search

Mousid Akhamrane: “Als ze Badr kennen, denk ik dat het een valse voorspelling is”

Dec 18, 2019 Zaterdag 21 december vindt GLORY Collision 2 plaats in de GelreDome in Arnhem. De kaart is naast de hoofdpartij goed gevuld met spectaculaire vechters en zal uitgezonden worden door Veronica TV.

Nog een paar dagen en dan is het zover, hét gevecht van misschien wel de eeuw. Heel Nederland lijkt in de ban te zijn van het gevecht tussen de iconische zwaargewichten Badr Hari en Rico Verhoeven. Wat voorheen ‘gewoon’ een partij te zijn, is het nu een gevecht om de wereldtitel.

Voorspellingen
Door heel het land zijn er avonden georganiseerd om gezamenlijk de meest besproken partij van dit moment te bekijken. Dagelijks gaan sociale media-gebruikers met elkaar in discussie over wie de partij zal gaan winnen. Al maanden voor het gevecht is de strijd al bezig tussen de fans van Rico Verhoeven en de ‘Badr Army’. Van het laatste is zelfs merchandise te krijgen. De ene fan heeft een nog uitgebreidere voorspelling dan de ander, maar wie heeft gelijk?

Rematch
Als voormalig jeugdtrainer van Hari durft Mousid Akhamrane wel een voorspelling te geven. Hij kent Badr wel een beetje en kan zich heel goed herinneren hoe de explosieve vechter zijn rematches aanpakte. “Wat ik van Badr ken, al die jaren die ik met hem mee heb gemaakt, dat hij meestal in een rematch altijd wel goed terug komt en meestal ook wint”, laat Mousid weten. 

Talent
Volgens Akhamrane is Rico wellicht niet de meest getalenteerde vechter, maar hij werkt wel hard voor de sport. “Soms kan je beter iemand hebben die keihard werkt voor zijn sport dan iemand die heel veel talent heeft,” aldus de trainer. Dat Verhoeven conditioneel heel goed is zal niemand ontkennen, dat is dan ook zijn voordeel stelt Mousid. 

Andere vechters
Er wordt ook een probleem aangehaald, namelijk het vergeten van de andere vechters in dit verhaal. Iedereen kijkt uit naar de partij tussen de 2 grootheden, maar er staan natuurlijk meer toppers op het programma. “Heel veel vechters die eigenlijk goeie partijen neerzetten die worden vaak vergeten.” Terwijl deze jongens ook het publiek zeer goed kunnen vermaken. Mousid kijkt uit verschillende partijen, maar vindt het moeilijk om de absolute winnaars aan te wijzen. 




REACTIES