next event
search
Stefan Struve: 'Als je veel beweegt dan heeft hij het lastig'Bron foto: UFC

Stefan Struve: 'Als je veel beweegt dan heeft hij het lastig'

Dec 6, 2019 Stefan Struve is klaar om zijn nieuwe skills te laten zien tijdens UFC Washington.
Stefan 'Skycraper' Struve keert dit weekend terug na een kort pensioen. De Nederlander vocht in februari van dit jaar zijn laatste gevecht en is klaar om in Washington zijn nieuwe skills te laten zien. De Skycraper treft de Amerikaan Ben Rothwell in de Capital One Arena. 

Bewegen
In gesprek met MMA Junkie laat Struve weten dat de sleutel tot succes ligt in het bewegen. De statische Rothwell blijft het liefst tegenover elkaar staan om vervolgens stoten uit te wisselen. Rothwell verloor zijn laatste drie partijen maar dat maakt de Amerikaan niet minder gevaarlijk volgens Struve.

''Hij is een sterke gast, soms gaat het gewoon niet zoals je wil'', aldus Struve. ''Hij kan goed incasseren en hij heeft veel kracht. Als je veel beweegt dan heeft hij het lastig. Als je recht voor hem blijft staan en niet beweegt dan zal hij jou waarschijnlijk goed raken en het gevecht winnen. Dus daar moet ik een goede oplossing voor vinden. Zoals ik al eerder zei, we hebben veel nieuwe dingen gedaan deze trainingskamp en dat zal denk ik goed uitpakken.''

''Het is gewoon een taaie gast. Hij had een goede reeks in 2016 volgens mij. We zien zeker veel mogelijkheden maar het blijft de heavyweight divisie. Eén stoot kan alles beëindigen. Ik voel mij heel goed en ik hoop dat ik de nieuwe skills die we hebben toegevoegd kan laten zien.''

Frustrerend
Struve laat weten dat zijn keuze om met pensioen te gaan gebaseerd was op de frustrerende periode voor zijn laatste gevecht.

''Toen ik de beslissing maakte voelde ik mij goed. Ik voelde niet de drang om terug te keren, dat was lekker. Daarna kreeg ik de honger terug. Wat uiteindelijk tot de beslissing leidde waren de frustrerende jaren voor mijn laatste gevecht. Drie verliespartijen, schouder operatie, hand operatie, problemen met mijn rug. Ik vocht meer tegen mezelf dan dat ik mijn skills kon laten zien.''

''Ik moest er gewoon even tussenuit, om diep in mijn gedachte te kijken wat ik nu precies wil, om gewoon even afstand te doen van alles. Ik stond niet eens meer onder contract bij de UFC. Er speelde niets dus er lag geen druk op een gevecht of wat dan ook.''

Plezier
Na enkele maanden krijg de Skycraper weer plezier in het trainen en het competitieve aspect van de sport.

''Na vier of vijf maanden had ik zoiets van, 'Ik doe het heel goed tegen deze gasten op top niveau. Ik voel me heel goed en ik heb er plezier in. Er is momenteel niets anders waar ik mijn energie wil insteken. Als je het zo goed doet, waarom ga je dan niet nog een paar keer de strijd aan? Je vocht je naar een niveau waar de salarisstrookjes heel goed waren. Als je je goed voelt, waarom dan niet? Kom maar op.'''

UFC on ESPN 7 Overeem vs. Rozenstruik, 7 december 2019, Capital One Arena, Washington, Amerika

Main Card
#6 Alistair Overeem vs. #14 Jairzinho Rozenstruik | Heavyweight
#9 Marina Rodriguez vs. #10 Cynthia Calvillo | Women's Flyweight
Stefan Struve vs. Ben Rothwell | Heavyweight
#3 Aspen Ladd vs. #7 Yana Kunitskaya | Women's Bantamweight
#9 Cody Stamann vs. #13 Song Yadong | Bantamweight

Preliminary Card
#10 Rob Font vs. Ricky Simon | Bantamweight
Thiago Alves vs. Tim Means | Welterweight
Billy Quarantillo vs. Jacob Kilburn | Featherweight
Bryce Mitchell vs. Matt Sayles | Featherweight

Early Preliminary Card
Joe Solecki vs. Matt Wiman | Lightweight
Mallory Martin vs. Virna Jandiroba | Women's Strawweight
Makhmud Muradov vs. Trevor Smith | Light HeavyweightREACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk