next event
search
Stefan Struve incasseert controversiële nederlaagBron foto:

Stefan Struve incasseert controversiële nederlaag

Dec 8, 2019 Stefan Struve incasseert maar liefst twee trappen in het kruis.
Stefan 'Skycraper' Struve keerde na tien maanden terug in de UFC-octagon en had het zwaar te verduren in de Capital One Arena in Washington. Tot tweemaal toe werd Struve in zijn kruis getrapt door tegenstander Ben Rothwell.

Kruis
Struve begon de partij sterk en wist Rothwell zowel met stoten als trappen veelvuldig te raken. Een trap tegen het kruis gooide roet in het eten. De Skycraper ging kermend van de pijn naar de grond en moest  gebruik maken van de geoorloofde vijf minuten. Rothwell kwam er met een waarschuwing vanaf, waarna Struve de eerste ronde uitvocht.

De tweede ronde ging Struve verder met zijn game plan maar uiteindelijk was er een tweede trap in het kruis die het begin van het einde betekende. Het leek erop dat scheidsrechter Dan Miragliotta Struve ompraatte om de partij uit te vechten. Ditmaal kreeg Rothwell wel 1 punt aftrek, waardoor hij als een kat in het nauw vol in de aanval ging. Struve probeerde de Amerikaan op afstand te houden via een trap maar deze werd geblokkeerd, waarna de Skycraper zichtbaar last had van zijn been. Rothwell zag dit en ging vol voor de aanval waardoor hij Struve net voor het einde van de ronde wist te finishen via een TKO.



REACTIES