next event
search
'Jessica Andrade vs. Rose Namajunas 2 op UFC 249'Bron foto:

'Jessica Andrade vs. Rose Namajunas 2 op UFC 249'

Jan 10, 2020 Rose Namajunas krijgt de kans om zich te revancheren tegen Jessica Andrade.
Voormalig UFC Women's strawweight kampioene Rose Thug Namajunas treft een mede-voormalig UFC Women's strawweight kampioene Jessica Bate Estaca Andrade. Thug zette vorig jaar mei zonder succes haar titel op het spel tegen Bate Estaca op vijandig terrein, in Brazilie. Op UFC 249 kan Namajunas haar revanche nemen.

Namajunas leek op weg om de UFC-titel lang te verdedigen nadat ze tot twee keer toe de dominante voormalig UFC-kampioene Joanna Jedrzejczyk versloeg. Thug had de partij volledig onder controle in Rio de Janeiro. In de eerste ronde wist ze goed gebruik te maken van haar bereik. In de tweede ronde kwam Andrade met een meer hands-on gameplan waarna ze Namajunas optilde en knockout kreeg via een brute bodyslam. Sindsdien heeft Thug niet meer gevochten.

Andrade heeft haar UFC strawweight titel nooit succesvol kunnen verdedigen. Net als Namajunas trok de Braziliaanse naar vijandig terrein om haar titel te verdedigen. In China verloor ze via een eerste ronde TKO van de thuisfavoriet Weili Zhang.

UFC 249
Het PPV-evenement is waarschijnlijk hét event waar heel de MMA-wereld smachtend naar uitkijkt. In het Main Event zal UFC Lightweight kampioen Khabib Nurmagomedov zijn titel op het spel zette tegen Tony Ferguson. UFC 249 staat gepland voor 18 april en zal haar deuren openen in de Barclays Center.REACTIES