next event
search
Comebacks en Groenhart in actie tijdens MaxPainBron foto:

Comebacks en Groenhart in actie tijdens MaxPain

Feb 7, 2020 Dit weekend is het MaxPain gala in Genk te België. Wij hebben een aantal Nederlandse vechters gesproken die zaterdag het strijdtoneel gaan betreden.

Een aantal Nederlanders zullen zaterdag 8 februari in actie komen tijdens het MaxPain evenement. Het gala dat in België wordt georganiseerd staan naast een aantal A- en B-partijen, ook 3 titel gevechten gepland. 

De Nederlanders die de ring zullen betreden zijn onder andere Ilias el Hajoui, Victor Kuku en Fernando Groenhart. Ilias en Victor maken beide hun comeback, Ilias in het kickboksen en Victor in het MMA. 

Ilias el Hajoui
Na de laatste partij van el Hajoui in november 2018 heeft hij even de tijd genomen om voor zijn gezin te zorgen. Zijn comeback ziet hij als zijn laatste sprint, als het gebeurt moet het nu. “Ik wil weer even gasgeven, weer terug komen. Als ik kijk naar andere jongens waar ik ook tegen heb gevochten en waar ze nou zijn, dan had ik eigenlijk ook allang daar kunnen zijn. Dan denk ik van: ‘waarom heb ik het die tijd opgegeven?’ Ik was niet meer gemotiveerd. Waarom niet? Het draait gewoon om geld. Op den duur blijf je vechten, blijf je trainen, dan blijven dezelfde inkomsten binnen komen waaruit je niet kan leven en dan moeten je andere keuzes maken”, vertelt Ilias. 

Met 28 jaar en een gezin wil de vechter uiteindelijk kunnen leven van de sport. El Hajoui geeft kickboks lessen, privélessen en traint zelf, allemaal naast zijn dagelijkse baan. Voor deze partij traint hij zoals hij altijd traint, ‘volop 2 keer per dag’, aanpassen aan zijn tegenstander doet hij niet. “Ik pas mij helemaal niet aan aan mijn tegenstander, ik train gewoon zoals ik altijd train. Ik weet niet veel van mijn tegenstander, ik weet dat hij het broertje is van Hassan en dat ze dezelfde stijl vechten. Meer weet ik niet.” Ilias is gedreven om met de zege naar huis te gaan. Wat we kunnen verwachten? “Een spektakel partij, vuurwerk, vooruit, willen winnen, de winst moet sowieso mee.”


Bron foto: Rick Janssen

Victor Kuku
In Suriname lag de wereld aan de voeten van Kuku, met 7000 man komen ze om te juichen. Want in Suriname hebben ze niet veel vechters om uit te kiezen, niet zoals in Nederland. Na een turbulente periode pakt Victor nog één keer de kans om zijn droom waar te maken. “Ik ben nu 33, ik heb nu 2 kinderen een zoontje erbij van 2 maanden, ik heb een gezin. Dat betekent nu alles of niks. Nu moet ik knallen! Kijken om het beste, de top te behalen. Nog steeds ben ik niet bang, ben sterk. Het publiek weet ook dat als ze mij in de ring zien… ben een jongen van spektakel. Ik kom om te vechten, om bloed te zien. Dus ik kom niet om te aaien, daarom heet ik ook Tigri,” stelt Kuku. 

In principe was de 33-jarige vechter er een beetje klaar mee. Er was hem door de jaren heen zoveel beloofd, maar genoeg niet nagekomen. “Ik had er geen zin meer in. Dacht ik focus op mijn gezin. Maar ja, ik blijf een vechter. Ik dacht dit kan niet. Mijn vrouw zei tegen mij: ‘dit kan niet je moet de ring in. Je bent niet de man die thuis blijft zitten kijken’. Mijn lichaam begon te jeuken. Ik zag UFC, ik zag andere vechters, ik zeg: ‘Nee man ik kan het nog steeds, ik kan het nog steeds”, vertelt hij vol passie. 


Bron foto: Rick Janssen

Fernando Groenhart
Na 19 jaar kickboksen heeft Groenhart nu sinds 2 jaar zich volledig toegewijd aan MMA en traint op vele plekken zoals in Los Angeles. “Ik heb vorige week met Lyoto [Machida] getraind, daar train ik al jaren mee. Altijd als ik in LA ben dan train ik met Lyoto”, is het antwoord van Fernando op de vraag met wie hij onder andere daar traint. Naar eigenzeggen is hij een beest in de kooi, anders dan met kickboksen, hoe hij zo is geworden? “Ik zal je eerlijk zeggen, Amerika heeft me zo gemaakt. Ik heb jaren daar getraind, die trainingen daar zijn next level, echt next level. Ja, je merkt echt verschil. Kijk, ik heb hier een hele goede voorbereiding gehad. De reden waarom ik naar Amerika ben gegaan is, is ik had die boost nodig. Daar heb ik gewoon een hele zieke boost gehad, ook al was het maar een week. Ik heb gewoon écht een hele lijpe boost gehad daar. Gewoon die trainingen daar zijn een hele andere level, die vechters daar zijn hele andere level. Gewoon wereldklasse vechters heb je daar.” 

Niet alleen in de Verenigde Staten werkt hij aan zijn vechtkunsten, hij is ook bij Clyde Petres en Maxim Leijdekker te vinden. Fernando is altijd opzoek naar meer kennis, meer technieken. “Eigenlijk ben ik een… ja om het maar zo te zeggen, een lopende hoer. Ik ben overal te vinden. Ik train hier ik train daar. Ik wil van alle, hoe moet ik het uitleggen, ik wil zeg maar alle technieken van verschillende vechters bestuderen. Natuurlijk krijg je in een kooi allerlei verschillende vechters tegenover je en ik wil het niet op 1 groepje vechters houden. Ik wil meer te weten komen over vechters verschillende technieken en hoe ze vechten. Ik ben gewoon heel benieuwd en nieuwsgierig naar meer.” 

Over zijn partij zaterdag 8 februari zegt hij: Ik ga lekker mijn ding doen, ik heb mezelf al ingepeperd dat die gozer niet de 2e ronde gaat halen. Ik zal echt echt als een beest te keer gaan. Gefocust blijven. Gewoon in de 1e ronde moet die man niet opstaan. In de 2e ronde? De 2e ronde gaat hij niet overleven.” Zijn partij in Belgie op het gala van MaxPain zal hoogstwaarschijnlijk zijn laatste gevecht in Europa zijn. De MMA-vechter is gebrand om de top te behalen en wil het groots aanpakken.
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk