next event
search
Tiffany van Soest: “Right now I’m my own favorite fighter” (video)Bron foto: mixfight European Fight Network/ By Odessa DC

Tiffany van Soest: “Right now I’m my own favorite fighter” (video)

Feb 25, 2020 Tiffany van Soest is regelmatig in Nederland om buiten de fightcamp om te trainen met Lucien Carbin.

Tiffany van Soest is de 1e vrouwelijke kampioene in GLORY geschiedenis. Nadat ze door een 8-vrouws toernooi werkte en de destijds ongeslagen Amel Dehby versloeg, nam ze de belt in bezit tijdens GLORY 36. 

Belt
Na een succesvolle verdediging tijdens GLORY 44, verloor ze haar titel en werd Anissa Meksen de nieuwe super bantamgewicht kampioene. Van Soest ging nogmaals voor de titel tijdens GLORY 64 en verloor toen weer van Meksen. Opgeven staat niet in Tiffany’s woordenboek, binnen 8 maanden was er weer een rematch. Deze keer wist van Soest de belt wel weer mee naar huis te nemen door op punten te winnen van Anissa tijdens GLORY 71. De super bantamgewicht kampioene Tiffany van Soest heeft haar belt nog niet hoeven te verdedigen. Hoogstwaarschijnlijk zal dit in april moeten gebeuren, meer dan dat weet de kampioene niet.

Vernederd
Tiffany heeft naast haar Nederlandse achternaam wel meer met Nederland. Zo vertelt ze over de geschiedenis van haar grootouders en dat het lot haar naar Nederland heeft getrokken. Zo is Lucien Carbin op haar pad gekomen en begint ze weer van voor af aan voor haar gevoel. Tijdens fightcamp gaat het om de puntjes op de 'i' te zetten, zo buiten deze periodes om leert ze veel meer. Ze vertelt dat de trainingen in Nederland haar erg nederig hebben gemaakt. Ze voelde zich zelfs een beetje vernederd toch ze hier kwam trainen. Van Soest heeft het over Nederlandse vechters, haar missie binnen de vechtsport en meer.




REACTIES