next event
search
Afscheidspartij Albert Kraus en meer getroffen door coronavirusBron foto:

Afscheidspartij Albert Kraus en meer getroffen door coronavirus

Mar 12, 2020 Het is meer dan duidelijk. Alle evenementen in Nederland, ook kickboksgala’s, zijn afgelast. Een klein overzicht van de getroffenen.

Heel erg zuur voor alle ondernemers en sporters die hun hart en ziel in het voorbereiden van vechtsportevenementen hebben gestoken. Het zat er al aan te komen, maar alle evenementen in Nederland (en buurlanden) gepland voor 31 maart zijn verboden. 

Battle Events
Hierdoor kan het Battle Event zaterdag 14 maart in Zutphen ook niet doorgaan. Promotor Tom Wesselink is duidelijk aangeslagen, maar laat zich niet uit het veld slaan. “We gaan gewoon voorwaarts. Af en toe moet je in een partij, of je nou ondernemer bent of vechter, moet je een keer 8 tellen pakken. Dat doen we nu. En we gaan opzoek naar een volgende editie van Battle Events,” aldus Wesselink. Dit betekent dat ook de afscheidspartij van Albert Kraus niet door gaat. Albert vertelt ons: "Ik vind het natuurlijk echt klote. Ik was heel fit en heb er super hard en lang voor getraind, maar ja we kunnen er toch niks aan veranderen. Uiteraard vind ik het ook heel erg voor Tommy. Ik heb hem gesproken en ga waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd wel bij hem draaien, het zal alleen later worden dan."

Dit is niet de 1e en enige tegenslag die de oud K1-vechter te voorduren krijgt. Naast dat er op het laatste moment een vervangende tegenstander voor William Diender gezocht moest worden, heeft Kraus al een aantal keer pech gehad. "Dit is nu de 4e keer in een jaar dat mijn partij niet door gaat vlak voor dat ik er helemaal klaar voor was. Maar goed, we blijven hoop houden dat het toch nog goed gaat komen en dat ik mezelf weer gemotiveerd kan krijgen," zegt Albert.

Hoe de matchmaking de volgende editie eruit gaat zien is nog onbekend. Tom is en blijft met de sportscholen in gesprek om dezelfde partijen te realiseren. Het was dan ook een heel mooi programma. 

Vechtsport Autoriteit
De promotors worden op het hart gedrukt gehoor te geven aan de maatregelen van de Nederlandse regering. Wie dit niet doet kan sancties van de Vechtsport Autoriteit verwachten. Deze sancties kunnen betekenen dat promotors worden uitgesloten door middel van het intrekken van de licentie of keurmerk. De VA roept iedereen op om verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan de beperking van het verspreiden van het coronavirus.

 
Impact
Niet alleen de vechters van dit evenement zijn de dupe. Onder de gefrustreerde berichten van vechters is Jente Ugonna Nnamadim. Een partij gaat wel vaker niet door, maar de impact van het coronavirus laat vechters machteloos achter. 

Daarnaast worden hier en daar trainingen gecanceld, zo ook Rocky Fit in Zutphen:

Het coronavirus treft duidelijk iedereen in alle sectoren. Voor de evenementen die na 31 maart gepland zijn, is er nog niks aan de hand. Wel is het verstandig om de organisaties via sociale media in de gaten te houden voor eventuele ontwikkelingen. 
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk