next event
search
Afscheidspartij Albert Kraus en meer getroffen door coronavirusBron foto:

Afscheidspartij Albert Kraus en meer getroffen door coronavirus

Mar 12, 2020 Het is meer dan duidelijk. Alle evenementen in Nederland, ook kickboksgala’s, zijn afgelast. Een klein overzicht van de getroffenen.

Heel erg zuur voor alle ondernemers en sporters die hun hart en ziel in het voorbereiden van vechtsportevenementen hebben gestoken. Het zat er al aan te komen, maar alle evenementen in Nederland (en buurlanden) gepland voor 31 maart zijn verboden. 

Battle Events
Hierdoor kan het Battle Event zaterdag 14 maart in Zutphen ook niet doorgaan. Promotor Tom Wesselink is duidelijk aangeslagen, maar laat zich niet uit het veld slaan. “We gaan gewoon voorwaarts. Af en toe moet je in een partij, of je nou ondernemer bent of vechter, moet je een keer 8 tellen pakken. Dat doen we nu. En we gaan opzoek naar een volgende editie van Battle Events,” aldus Wesselink. 



Dit betekent dat ook de afscheidspartij van Albert Kraus niet door gaat. Albert vertelt ons: "Ik vind het natuurlijk echt klote. Ik was heel fit en heb er super hard en lang voor getraind, maar ja we kunnen er toch niks aan veranderen. Uiteraard vind ik het ook heel erg voor Tommy. Ik heb hem gesproken en ga waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd wel bij hem draaien, het zal alleen later worden dan."

Dit is niet de 1e en enige tegenslag die de oud K1-vechter te voorduren krijgt. Naast dat er op het laatste moment een vervangende tegenstander voor William Diender gezocht moest worden, heeft Kraus al een aantal keer pech gehad. "Dit is nu de 4e keer in een jaar dat mijn partij niet door gaat vlak voor dat ik er helemaal klaar voor was. Maar goed, we blijven hoop houden dat het toch nog goed gaat komen en dat ik mezelf weer gemotiveerd kan krijgen," zegt Albert.

Hoe de matchmaking de volgende editie eruit gaat zien is nog onbekend. Tom is en blijft met de sportscholen in gesprek om dezelfde partijen te realiseren. Het was dan ook een heel mooi programma. 

Vechtsport Autoriteit
De promotors worden op het hart gedrukt gehoor te geven aan de maatregelen van de Nederlandse regering. Wie dit niet doet kan sancties van de Vechtsport Autoriteit verwachten. Deze sancties kunnen betekenen dat promotors worden uitgesloten door middel van het intrekken van de licentie of keurmerk. De VA roept iedereen op om verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan de beperking van het verspreiden van het coronavirus.

 
Impact
Niet alleen de vechters van dit evenement zijn de dupe. Onder de gefrustreerde berichten van vechters is Jente Ugonna Nnamadim. Een partij gaat wel vaker niet door, maar de impact van het coronavirus laat vechters machteloos achter. 

Daarnaast worden hier en daar trainingen gecanceld, zo ook Rocky Fit in Zutphen:

Het coronavirus treft duidelijk iedereen in alle sectoren. Voor de evenementen die na 31 maart gepland zijn, is er nog niks aan de hand. Wel is het verstandig om de organisaties via sociale media in de gaten te houden voor eventuele ontwikkelingen. 




REACTIES