next event
search
'Discutabel' verlies voor Jordann Pikeur in JapanBron foto:

'Discutabel' verlies voor Jordann Pikeur in Japan

Mar 22, 2020 Jordann Pikeur heeft geen 2e wereldtitel weten te veroveren in Japan.
Het evenement K-1 World GP heeft zondagochtend (Nederlandse tijd) plaatsgevonden in Japan. De Nederlands Curaçaose Jordann Pikeur vocht voor de 67,5kg wereldtitel en heeft door jurybeslissing verloren.

Jury
Over het algemeen is het bekend dat een titeluitdager zeer overtuigend moet winnen. We zien vaak dat de huidige kampioen zijn titel behoudt wanneer het op punten aankomt. Zonder een knock-down, een knock-out of extreme zichtbare schade, gaat de winst vaak naar de titelhouder als het aan de jury ligt. Verder wordt er ook gespeculeerd dat thuisvechters bij voorbaat ook altijd in het voordeel zijn. Natuurlijk willen we er vanuit gaan dat de jury onafhankelijk en onpartijdig is. Toch zijn sommige uitslagen moeilijk te begrijpen. 

Extra ronde
Zo ook het verlies van Jordann Pikeur van de Japanner Yuta Kubo. Pikeur dacht 'genoeg' gedaan te hebben en overtuigend de partij naar zich toe te hebben getrokken. Op sociale media is te zien dat de fans deze visie delen. Helaas dacht de jury daar anders over. Daarnaast benoemd de vechter ook een rare puntentelling gezien te hebben. Zijn tegenstander Kubo heeft zijn wereldtitel nu 3 keer succesvol verdedigd en steeds op punten. De partij hiervoor, tegen Yasuhiro Kubo, heeft Yuta gewonnen door split decision mét een extra ronde. Een extra ronde had de Nederlands Curaçaose vechter ook kunnen krijgen.

Uiteindelijk is Jordann nog steeds wereldkampioen in de -70kg klasse. Toch wil hij het hier niet bij laten zitten en vraagt direct om een rematch. De vechter hoopt het de volgende keer beter te doen en zijn 2e wereldtitel mee naar huis te nemen. Voor nu staat Pikeur voor een volgende uitdaging: vanuit Japan naar Nederland komen.





REACTIES