next event
search
Henry Cejudo zet deur alweer op een kierBron foto:

Henry Cejudo zet deur alweer op een kier

May 11, 2020 Kort nadat UFC Bantamgewichtkampioen Henry Cejudo zijn pensioen aankondigde zette hij de deur alweer open voor een 'comeback'.
UFC Bantamgewichtkampioen Henry 'Triple C' Cejudo verdedigde afgelopen weekend succes zijn bantamgewichttitel tegen voormalig UFC Bantamgewichtkampioen Dominick 'The Dominator' Cruz. Tijdens zijn Octagon interview met Joe Rogan kondigde Triple C zijn pensioen. Enkele minuten later zette hij toch de deur op een kier tijdens de post fight persconferentie.

Geld
Tijdens zijn Octagon interview laat Cejudo weten dat hij al alles bereikt heeft wat hij wilde in zijn carrière. The King of Cringe kiest ervoor om te stoppen aan de top en kijkt uit naar een normale leven zonder weightcuts. Tijdens de post fight persconferentie komt wellicht zijn strategie om meer geld te verdienen al naar boven. Nadat hij de 135-titel won tegen Marlon 'Magic' Moraes sprak Cejudo al over zwaargewichtengeld. 

''Ik wil echt weglopen [van de sport], maar geld praat'', zegt Cejudo. ''Ik ben gelukkig bij de UFC. Ik wil Ome Dane, Hunter Campbell bedanken. Ze hebben goed voor mij gezorgd, maar ik ben ook klaar om een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen.''

Carrière

Cejudo kan terugkijken op een succesvol vechtsportcarrière. Als worstelaar won Triple C tal van medailles met een gouden plak tijdens de Olympische Spelen als kers op de taart. Mocht Cejudo echt de handschoenen aan de wilgen hangen dan was hij zeven jaar actief als professionele MMA-vechter. Hierin bouwde hij een record op van 16-2, UFC 10-2. Voor zijn UFC-periode won hij de WFF (World Fighting Federation red.) Bantamgewichttitel. Eenmaal in de UFC onttroonde Cejudo, in zijn tweede poging,  Demetrious 'Mighty Mouse' Johnson als UFC Vlieggewichtkampioen. Deze titel wist hij vervolgens te verdedigen in een superfight tegen de toenmalig UFC Bantamgewichtkampioen TJ Dillashaw. Triple C kwam in een illuster rijtje terecht van UFC-vechters met twee gelijktijdige titels, nadat hij Moraes voor de vacante 135 titel. 




REACTIES